Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 липня 2012, 23:06 ДТП
Автокульбіти сталися на шляхах Житомирщини та Києва
Автокульбіти сталися на шляхах Житомирщини та Києва

Масштабна ДТП на Житомирщині. На 62-му кілометрі траси Київ-Чоп на великій швидкості перекинувся мікроавтобус. Одна людина загинула, дев'ятеро в лікарні. Авто-кульбіти зафіксували й у Києві, проте не такі трагічні.

Ось що буває, коли на великій швидкості лусне колесо. Мікроавтобус за лічені секунди перетворився на купу брухту. Одна людина загинула.

Володимир, постраждалий:

- В лівому ряду їхали, обганяли машину. Приблизно 90 км. Хлопок, постріл, свист і всьо - машина юзом пішла в кювет. Два рази верх ногами.

Володимир пригадує - люди на ходу вилітали з салону. Чоловік сидів поруч із водієм. Йому дивом пощастило вціліти. Не постраждала й його дитина. Інспектори кажуть, малюка врятувало автокрісло.

Олександр Ткаченко, керівник відділу УДАІ в Київській області:

- Лікарі оглянули - з дитиною все гаразд, і це вплинуло те, що вона було пристібнута у кріслі. На даний час 9-ро у лікарні, один з лікарні відпущений.

І хоч до трагедії призвело колесо, що вибухнуло, інпектори нарахували принаймні три порушення з боку водійки. По-перше, вантажний мікроавтобус незаконно переобладнали на пасажирський. По-друге, його кермувальниця не мала дозволу на перевезення такої кількості людей. І найголовніше - перевищення швидкості. Якби жінка дотримувалася правил, ймовірно й наслідки аварії були б не такі страшні.

***
А це ДТП на проспекті Бажана. Від зіткнення Шевроле з вантажівкою легковик перекинувся. Його водій звинувачує шофера багатотонки.

Сергій Степанович, учасник ДТП:

- Я їхав по цїй полосі, паралєльно з фурою. В один момент я почув удар з могу боку. Потім машину крутануло об відбійник і отако перевернулася.

Водій Сканії виправдовується - рядності не порушував.

Генадій Василяка, учасник ДТП:

- Он, получается, со второго перестраивался в третий, по тормозному видно, что он выскочил на мою полосу. Был скользящий удар и потом в бровку.

Найбільше водія вантажівки обурило те, що кермувальником легковика назвалася інша людина. Генадій переконує інспекторІв: з понівеченого авта витягав жінку.

- Как водитель, если женщина за рулём была. Ехала женщина. Женщину вытягивали из-за руля.

***
Чимало незрозумілого і в нічній пригоді на столичній Троєщині. Там не поділили перехрестя Нісан і Ланос. Коли на місце приїхали ДАІвці, їм довелося поспілкуватися з десятком свідків, вислухати підпилих пасажирів. Тепер сушать голови, хто в кого врізався. 

- Нисан выскакивает с Собурова на красный стопроцентовый свет и лупит Ланос.

- Ланос выехал на красный, влупил Нисан, который шёл по Бальзака на зелёный свет.

Крапки над "і" тепер мають поставити міліційні експерти.