Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 червня 2012, 10:26 ДТП
Через ДТП на Житомирщині розлилося 20 тон молочної кислоти
Через ДТП на Житомирщині розлилося 20 тон молочної кислоти

Три  вантажівки не поділили дороги на відрізку Київ-Чоп, поблизу Житомира. Однією везли майже 200 тон молочної кислоти. Частина речовини вилилася просто на проїжджу частину.

У селі Кмитові неподалік Житомира  50-тирічний львів'янин на автомобілі ДАФ зіткнувся з двома припаркованими на узбіччі важковаговиками, водії яких вирішили перепочити й випити кави.

Водій припаркованого авта:

- Ми остановились, щоб піти поїсти. Напарник пішов, а я затримався в кабіні, і тут удар, зеркала залетіли в кабіну, потім він влетів в передній автомобіль і влітає в зупинку. Це буквально три секунди.

Після зіткнення вантажівка на швидкості врізалася і повністю зруйнувала автобусну зупинку, де, на щастя, не було людей. В ДТП постраждав лише водій-призвідник ДТП, якого затисло в кабіні. Чоловіка ушпиталили.

Максим Данчук, помічник керівника чергової зміни ТУ МНС в Житомирській області:

- Водія було дуже важко витягти. Ми майже півтори години його виймали. Тому що зверху лежала плита від зупинки. Вага плити десь близько 10 тоннн була.

Окрім того, рятувальникам довелося і ліквідовувати наслідки розливу молочної кислоти, близько 200 тонн якої винуватець аварії перевозив своїм ДАФом. На дорогу потрапила тільки десята частина речовини. До категорії небезпечних вантажів вона не належить.