Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 травня 2012, 11:38 ДТП
На Луганщині залишився безкарним водій, винний у смертельній ДТП
На Луганщині залишився безкарним водій, винний у смертельній ДТП

Чотири роки добивається покарання для винуватця ДТП, в якій загинуло двоє людей, Лідія Керносенко - мешканка селища Троїцького, що на Луганщині. Її 28-річний син із невісткою потрапили у страшну аварію, коли поверталося додому. В їхню "вісімку" на швидкості врізався ЗІЛ, завантажений цеглою. Припускають, що в багатотонної машини лопнуло колесо. Вона стала некермованою, виїхала на смугу зустрічного руху й одним ударом позбавила життя двох людей.

Вот здесь вот так тормозила и прямо стояла ровно. И вот они стояли, и никто не подошел посмотреть, кто здесь.

Відтоді минуло 4 роки, а пані Лідія на узбіччі траси Сватове-Троїцьк все ще знаходить рештки розбитої в ДТП машини сина. Каже, їх так ніхто й не прибрав. Тут - на місці – згадує, як усе було. Євген від удару помер одразу. Невістку доправили в лікарню, проте там ніхто так і не надав першої допомоги.

Лідія Керносенко, мати загиблого:

Знаете, какая теперь больница. Пока не заплатишь - пока не приехал брат, пока они не купили лекарство - ей никакой помощи не оказывали. А когда начали поднимать на второй этаж, сказали, что уже поздно.

Випадкові свідки страшної аварії розповідають, що ВАЗ восьмої моделі і ЗІЛ їхали кожний своєю смугою. Аж раптом багатотонна машина опиняється на зустрічній. Удар був такої сили, що вціліти подружжя в легковику не могло.

Володимир Гомоненко, свідок ДТП:

- Там была ямочка. ЗИЛ въехал туда, колесо лопнуло и опрокинулся. А та машина ехала навстречу - по своей стороне.

Чому правоохоронці за фактом ДТП та двох загиблих одразу не порушили карної справи, нинішній головний міліціянт району не знає. Каже, були процесуальні порушення. А службовець, котрий розслідував аварію, вже звільнився з органів. Про трагедію вже й забули б, якби не мати загиблого.

Сергій Лукашов, в.о. керівника Сватівського РВ міліції:

Мать покойного была несогласна и обжаловала постановление милиции, и в связи с этим и производство по этому делу опять возобновлялось. На данный момент находится на расследование в следственном отделе УМВД Украины в Луганской области.

Жінка одразу оформила опікунство над своєю онукою Даринкою. Нині дівчинка закінчила третій клас. Від стресу в дитини розвинувся цукровий діабет. Водій ЗІЛа - місцевий бізнесмен - так жодного разу й не завітав до сироти. Не допоміг і фінансово. Проте Лідія Керносенко й далі стукатиме в усі двері, аж поки не поставлять крапки в розслідуванні цієї дорожньо-транспортної пригоди. Нині його контролює Генеральна прокуратура.