Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 травня 2012, 11:03 ДТП
ДТП на Запоріжжі забрала життя п'ятьох
ДТП на Запоріжжі забрала життя п'ятьох

У Запорізькій області сьогодні почали ховати жертв страшної автомобільної трагедії, що сталася минулої суботи на трасі Харків-Симферопіль. Смертельний обгін - Славута хотіла проскочити перед КАМАЗом - позбавив життя п'ятьох людей в іншому, третьому транспорті - мікроавтобусі Мерседес.

Трагедія сталася опів на п'яту вечора. Мікроавтобус із 15-ма співробітниками податкової міста Мелітополя їхав із Василівки, де того дня грали у футбол. На 373-му кілометрі траси Харків-Симферопіль назустріч Мерседесові мчав КАМАЗ із напівпричепом. Раптом багатотонну машину спробувала обігнати Славута, але не встигла.

Андрій Топчій, керівник сектору УДАІ в Запорізькій області:

- По предварительным данным, не успел перестроиться. При перестроении в свою полосу движения совершил касательное столкновение с идущим навстречу микроавтобусом Мерседес-Бенц. В результате этого столкновения водитель микроавтобуса потерял управление и совершил столкновение с автомобилем КАМАЗ.

Від удару мікроатобус перетворився на купу брухту, водій і троє пасажирів загинули. Восьмирічного хлопчика у вкрай тяжкому стані ушпиталили, втім, врятувати його не вдалося. Ще семеро людей - у лікарні.

Микола Пирогов, заввіділу 1-ї Мелітопільської міської лікарні:

Изначально поступила женщина с черепно-мозговой травмой, с тупой травмой живота, закрытая травма грудной клетки, состояние было тяжелым и она была госпитализирована в реанимационное отделение. Больной молодой человек тоже перенёс черепно-мозговую травму, выявлено повреждение 7-го шейного позвонка, и госпитализирован также в реанимационное отделение. Остальные больные находятся в травматологическом отделении.

Натомість водії вантажівки та легковика відбулися синцями. Хто винен у трагедії - з'ясовує слідство. За фактом смертельної ДТП порушено кримінальну справу. Сьогодні в селі Ленінському поховали одну із загиблих - 24-річну співробітницю Мелітопільської податкової інспекції. Попрощатися з нею прийшли родичі, близькі та колеги. 

Маргарита Довженко, колишній класний керівник загиблої:

Анечка была замечательным ребенком, я, как классный руководитель, помню ее, и она останется у меня в памяти таким маленьким оптимистом, я не видела, чтобы она плакала, расстраивалась. Это замечательная помощница была и хороший друг.

Згідно з інформацією ДАІ, траса Харків-Симферопіль щосезону забирає чимало життів. Майже в усій області, за вийнятком кількох ділянок, на ній лише дві смуги руху. Безпечна перепускна спроможність магістралі - 600 автівок за годину, тоді як влітку транспорту більше вдвічі-втричі. Питання реконструкції дороги порушують щоразу після резонансної ДТП, та воно залишається відкритим.