Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 травня 2012, 10:13 ДТП
Через неуважність водіїв у Києві сталося декілька ДТП
Через неуважність водіїв у Києві сталося декілька ДТП

Лилася кров та летіли скалки на столичних шляхах. Водії,  ймовірно через неуважність, примудрялися наздоганяти один одного на майже порожніх вулицях. Минулося без  загиблих, проте і стан постраждалих, і вигляд розбитих автомобілів доводять: все могло скінчитися значно гірше. 

Деу Матіз маленький тільки на вигляд. Насправді - то велетень, надто в аварійний ситуації. Чималу Хонду Акорд крихітка посунула на півдесятка метрів. Сталося це на перетині вулиць Стеценка й Паладина.

Олексій, свідок:

- Я був третій в черзі на світлофорі, був красний світ, коли загорівся зелений, ми почали рух.

Першою з цього ланцюга виїхала Хонда. Саме тоді її в бік і вдарив Матіз. Свідки припускають - кермувальниця Деу відволіклася й рушила на червоний колір світлофора.

Олексій, свідок:

- В Матізі був літній чоловік з жінкою, в жінки розбите все ліцо, в крові було, а в чоловіка давление підскочило, була ще дівчинка, вона дуже перелякалася і плакала, ну років 5-ти.

Травмовані люди й у Хонді.Пасажир, який їхав ззаду, зламав руку. 

***

Отака гармошка з трьох машин була на Столичному шосе, біля санаторію "Конча-Заспа". Утворилася вона за класичною схемою: Фольксваген Гольф зупинився, щоб повернути ліворуч. Аж раптом ззаду в нього врізається маршрутка Мерседес. Гольф летить на зустрічну, просто на такого самого, тільки вантажного, Мерседеса.

- Загорається зелений, перестраиваемся в третю крайню ліву полосу, продовжуємо рух, і тут я тільки побачив, що Гольф ударяється в нас і всьо.

Швидкість вантажного Спринтера була невеликою, бо авто щойно рушило від світлофора. Та й там сорокадев'ятирічний кермувальник травмований.

- У водія розбита переносиця.

Він був не пристебнутий, головою розбив переднє скло. У Фольксвагені пасками безпеки скористалися, тому водійка вціліла. А ось її супутниця зламала щелепу. Бо на її бік авта припало зіткнення. У Мерседесі, що спричинив аварію, постраждалих немає. Утім, його водій нещодавно теж потрапив у ДТП. Права в нього вилучили, їздив він із тимчасовим посвідченням. Й легковика, судячи з гальмівного шляху, помітив останньої миті. Тому уникнути зіткнення не зміг.

***

Інша аварія сталася на проспекті Перемоги. Дачія Логан врізалася в ГАЗа аварійної служби. Водій легковика вочевидь заздалегідь не розгледів у темряві кількох огороджувальних конусів, світловідбивних елементів і проблискового маячка помаранчевого кольору на машині. Коли до перепони наблизився впритул, вирішив переїхати в сусідню смугу, але нею мчав транспорт.

Ігор, свідок:

- Чуєм удар, білий Лексус їде - км 150, обганяє, цьому немає куди дітися, мусив ето самоє…

Від удару капот Дачії зім'яло до невпізнання. Авто ще й зайнялося.

- Тут усі тушили, всі бігали тушили.

У легковику було троє. Усім - по двадцять років. Їх із салону витягали свідки аварії. Постраждалих із тяжкими травмами голови, грудей та живота шпиталювали.