Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 травня 2012, 10:49 ДТП
Київські водії вважають тротуари своєю власністю
Київські водії вважають тротуари своєю власністю

Рятувальники, медики та правоохоронці вкотре закликають пішоходів бути обачними. Бо потрапити під колеса можна не лише на проїжджій частині. Все тому, що водії відверто іґнорують перехожих і пояснюють нахабну їзду тротуарами та паркування в недозволених місцях браком часу і стоянок.

Світлана Федик, кореспондентка:

Те, що водії часто ігнорують правила дорожнього руху,  для мешканців Києва - не дивина. Розслаблятися тут не можна ні на дорогах, ні на тротуарах. Адже багато кермувальників переконані - пішохідна зона - це також і їхня територія.

Катерина розповідає, як інколи непросто дістатися школи. Адже автівки перетворюють тротуар на стоянку.

Катерина, мешканка м.Києва:

Коли я йду до школи, дуже багато машин біля нашого шкільного подвір'я просто паркуються поруч, і ти стоїш по хвилин десять, щоб просто пройти.

Олександр, мешканець м.Києва:

Я живу, например, на Позняках. Там вообще по тротуару пройти нельзя. Потому что все стоят на тротуаре, а по проезжей части люди ходят.

Водії не лише сміливо ганяють тротуарами, вони вважають себе господарями "зебри" навіть тоді, коли для пішоходів спалахує зелене світло. Про це свідчить і статистика ДАЇ: більшість ДТП на пішохідних переходах стаються з вини автомобілістів.

Наталія Сторожик, керівник відділу УДАІ м.Києва:

У нас водії порушують правила дорожнього руху, а саме проїзду пішохідних переходів, особливо, де вони нерегульовані, тобто без світлофорних об'єктів, а лишень пішохідна зона.

Та водії кажуть, мусять їхати пішохідною зоною, бо намагаються оминути затори. Інколи паркуються на тротуарах, але то від безвиході.

Олексій, водій:

По тротуарам я не езжу. Ну иногда, когда нет возможности припарковаться в другом месте, бывает, что паркуюсь вот так вот.

Володимир, водій:

А ніяких умов нема. Їх ніхто не создав.

Та більшість водіїв запитання "чи дотримуються вони правил дорожнього руху" лише дратує.

Без коментарів.

Покарання за паркування на тротуарах - штраф, максимально за таке порушення водій сплатить триста сорок гривень.