Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 травня 2012, 10:22 ДТП
Маршрутку розірвало при зіткненні з вантажівкою в Києві
Маршрутку розірвало при зіткненні з вантажівкою в Києві

Смертельний маршрут: Богдан врізався у вантажівку на в'їзді до столиці з боку Борисполя. Загинув водій громадського транспорту, ще одна людина - в лікарні.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Це вдень на Харківській площі машин чимало, а о шостій ранку - одиниці. Тоді й сталася ця трагічна ДТП. Вантажівка рухалася від Бажана в бік Бориспільського шосе, тоді як маршрутка стартувала від вулиці Колекторної в напрямку кола. На перехресті вони дороги й не поділили.

Богдан передньою частиною поцілив у бік багатотонника. Від зіткнення автобус просто розірвало. Лобове скло, торпедо, повітроводи, кермувальна колонка та інші запчастини авта розлетілися на десятки метрів від епіцентру ДТП. Шансів вижити у тридцятитрирічного водія маршрутки не було.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м.Києва:

- Водій мікроавтобуса загинув від отриманих травм, його брат, який був кондуктором в цьому автобусі, доставлений до лікарняного закладу із тяжкими травмами.

Більше в салоні, за щасливим збігом обставин, нікого не було. Богдан тільки виїжджав на маршрут. Тож єдиний, хто свідчив на місці аварії - це водій фури. Він в Україні транзитом - їхав з рідної Молдови до Білорусі. Віз дев'ятнадцять тон вина. Каже - вночі відпочив, у дорозі не був і кількох годин.

- Вышел в 4 часа, я спал в Белая Церковь.

Тож у фатальному зіткненні звинувачує кермувальника маршрутки. Мовляв, то він рушив зарано. А сам проїхав ще на дозволений сигнал світлофора.

- Я видел машину, у меня был мигающий и я проскочил, и он не заметил или как.

Але свідки події кажуть протилежне: як минала вантажівка світлофор - горів їй вже червоний. Утім, чому водій Богдана, навіть якщо й рушив на зелений, не помітив фури - невідомо. Усі обставини трагедії тепер з'ясовуватимуть слідчі.