Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 квітня 2012, 11:36 ДТП
В Маріуполі зітнулися "Жигулі" та маршрутка, четверо травмовано
В Маріуполі зітнулися "Жигулі" та маршрутка, четверо травмовано

У Маріуполі, що на Донеччині, дивом вдалося уникнути жертв під час ДТП маршрутки та "Жигулів". Після зіткення по медичну допомогу звернулося четверо пасажирів автобуса.

Не розминулися автобус і легковик на перехресті пізно ввечері. Водій "Богдана" якраз виконував останній рейс, тож у маршрутці було повно людей - більше двох десятків. Раптом пасажири відчули сильний удар.

Олена Логінова, кондукторка:

 Почувствовала удар. Остановился, естественно автобус. Водитель спросил: Есть пострадавшие? Пострадавшие были. У нас оказался ехал врач. Мы достали аптечку и начали обрабатывать. Девочка с ногой была и у мальчика голова разбита. Двоих, которых я видела.

Медична допомога знадобилася чотирьом пасажирам - у них діагностували травми середньої тяжкості. Водій маршрутки відбувся переляком, а ось у кермувальника "Жигулів" - порізані склом руки. Чоловік розповідає, аварія сталася через те, що кермувальник маршрутки виконував поворот праворуч і не пропустив його машини, яка рухалася в зустрічному напрямку.

Володимир, водій "Жигулів":

- Маршрутка в то время тоже начала поворачивать, она, меня не пропуская, эта маршрутка. Я начал уходить, маневрировать. Я начал уходить вправо, вижу - она не останавливается. Я по тормозам и влево. Произошло столкновение. 

Та у водія "Богдана" інша версія пригоди, каже: зіткнення спричинив кермувальник легковика.

Федір Дженчако, співробітник ВДАІ м. Маріуполя:

- Как водитель автобуса поясняет, что он заканчивал проезд перекрестка и якобы водитель автомобиля ВАЗ-05 ехал уже на запрещающий сигнал светлофора. Ну а со слов водителя ВАЗ-05, он ехал на разрешающий сигнал светлофора, то есть на зеленый, а перед ним внезапно возник автобус. Торможение он применить не успел.

Хто ж насправді винен у ДТП - з'ясовуватиме слідство. Нині за цим фактом триває перевірка.