Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 березня 2012, 23:39 ДТП
У святкові дні на території Україні сталася низка дорожніх аварій
У святкові дні на території Україні сталася низка дорожніх аварій

Святкові дні не для всіх українців минули радісно. Масштабні аварії траплялися по всій Україні. Огляд автопригод.

Микола, свідок:

- Когда я покупал тортик, заплатил уже за тортик, хотел уже выйти с женой на улицу - мы услышали большой взрыв, и всё как бы полетело на нас. Мы побежали, естественно, в другую сторону, пыль, грязь.

Так чоловік описує не землетрус і не буревій, а ДТП, у якій сам дивом вцілів. Сталася жахлива аварія в Дніпропетровську. Страшні руйнування спричинив "МАЗ" з причепом. Двадцятитрирічний водій вантажівки розповідає: на слизькій дорозі відмовили гальма.

Володимир, водій "МАЗа":

- Принял меры к экстренному торможению - не получилось.

І некерована фура, буквально, полетіла вулицею, змітаючи все на своєму шляху. Спочатку вантажівка наскочила на трамвайне полотно і перекинулася. Вже на боці ваговоз продовжив карколомні віражі. Машина так розігналася, що її не зупинили ані електроопора, ані припаркований "Фольксваген", ані магазин. Врешті, стримало пекельну вантажівку дерево.

Людмила, продавчиня:

- Поняли уже, когда гром услышали: машина - она уже тарахтела, летела сюда.

Микола, свідок:

- Увидели такую картину: на моем автомобиле лежал полуприцеп, полностью машину прижало к зданию, и рядом ещё стояла машина, уже в здание врезалась.

На диво, у руйнівній ДТП постраждала лише одна людина - пасажир фури. 38-річний чоловік нині з травмами в лікарні.

 

Ця аварія сталася також у Дніпропетровську. В ній постраждала ціла родина. Чоловік з дружиною і дворічною дитиною переходили вулицю за всіма правилами.

Людмила, постраждала:

- Муж шел первым, потом я с ребёнком, машины остановились, сзади за нами ещё люди шли.

Олег, постраждалий:

- Я её не увидел, я оглянулся, где ребёнок с женой, и тут как раз всё случилось.

І чоловікові, й жінці ще довго доведеться пробути на лікарняному ліжку. Їхній малюк, на щастя, не постраждав. Свідки розповідають: врятувала дитину мати.

Сергій, свідок:

- Машина уже тормозила, женщина закрывала ребёнка, ребёнок ударился об машину, упал, но потом, вроде, нормально. Мужчина перелетел через машину.

Винуватицею ДТП виявилася жінка. Як ледь не вбила цілу родину - кермувальниця "ВАЗівської дев'ятки" пояснити не може.

Гаяне, кермувальниця "ВАЗа":

- Я ехала, ну, ниче не было. Ну, люди, увидела, начала уже тормозить, получается, но скользко было. Оно пошло и зацепило человека. Скорость - я не помню уже точно, пробки - ну 35, ну сорок - потолок, потолок.

 

Ще одна масштабна ДТП сталася у столиці на Набережному шосе. "Сузукі Гранд Вітара", яка рухалася в напрямку мосту Патона, раптом вискочила на зустрічну смугу, і по черзі розтрощила аж чотири авта - "Тойоту", "Фольксвагена", "Рено" і "Шкоду".

Водій "Фольксвагена":

- Я їхав по крайній лівій смузі, він виїхав різко на мою смугу, я вивернув кермо, встиг на другу смугу спрямувати свій автомобіль, однак цей "Сузукі", вдарив у ліву крайню дверку.

Олег, водій "Тойоти":

- Выезжает "Сузуки" на встречную полосу, бьет "Фольксваген", после "Фольксвагена" бьет меня, потом бьет "Рено", по хронологии, а потом бьет "Шкоду".

На щастя, у цьому бойовищі ніхто не загинув, однак постраждав кермувальник "Шкоди". Його ушпиталили. Чому "Сузукі" вилетів на зустрічну смугу - з'ясовуватимуть слідчі.