Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 березня 2012, 11:38 ДТП
У столиці водій автобуса збив 13-річного хлопчика
У столиці водій автобуса збив 13-річного хлопчика

У столиці 13-річний хлопець разом із братом перетинав дорогу переходом. Кермувальник автобуса замість пропустити дітей вирішив їх об'їхати. Як наслідок - один із хлопчаків із тяжкими травмами потрапив до лікарні.

Цього 13-річного хлопчика лише в понеділок перевели до нейрохірургії. 8 днів за його життя боролися лікарі-реаніматологи.

Олена Баунова, лікар-реаніматолог:

- Ребенок поступил 27 февраля в отделение реанимации с тяжелой сочетанной травмой, черепно-мозговая травма, переломы костей черепа, в частности, лобной кости, также лор-травма, переломы костей носа со смещением, что потребовало дальнейшего оперативного вмешательства.

Добре пам'ятає той жахливий день старший брат постраждалого. Розповідає, все сталося, коли вони переходили дорогу.

Олександр Кручак, свідок:

- Получается, когда автобус начал отъезжать с остановки, мы переходили пешеходный переход, стали на пешеходный переход, он начинает набирать скорость, мы остановились, начинает нас объезжать, и задней частью зацепил брата моего.

Допомагати постраждалій дитині одразу взялися перехожі. Водій автобуса - 61-річний кермувальник з багаторічним стажем - лише повторював, що не винен.

Сергій Кручак, батько постраждалого:

- Женщина какая-то ехала, она остановилась, положила ему какую-то подушку под голову, накрыла его курточкой, вызвала "скорую", вызвала ГАИ, водитель вообще ничего не делал. Водитель был перепуганный в шоке.

Автобус, який наїхав на пішохода, належить комунальному підприємству "Київпастранс". На офіційний запит "Свідка" там відповіли листом: "За результатами розслідування та встановлення вини водія до нього будуть вжиті заходи адміністративного та дисциплінарного впливу. З 29.02.2012 водій перебуває на лікарняному".

Рідні хлопчика ще сподіваються, що хтось із "Київпастрансу" таки поцікавиться станом здоров'я їхньої дитини, та принаймні частково компенсує витрати на лікування.

Наталя Кручак, бабуся постраждалого:

- Мы не хотим выступать как какой-то карающий орган, но за 8 дней реанимации никто ни из "Пастранса", ни, тем более, виновник ДТП - даже не поинтересовался о состоянии ребенка, что ему необходимо, и вообще жив ли он, или не жив.

Правоохоронці кажуть: вже закінчили перевірку за фактом ДТП, і передали документи для порушення кримінальної справи.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Матеріали справи передали слідству, і, ймовірно, уже порушена кримінальна справа за частиною першою статті 286 кримінального кодексу.

Ця стаття передбачає покарання у вигляді штрафу 1700 гривень або ж обмеження волі на термін до 3 років з позбавленням права кермувати. У дитини ж попереду тривале лікування.

Сергій Кручак, батько постраждалого:

- Наша мечта - быть военным - наверное, уже не свершится, человек хотел поступать в Суворовское училище, это уже всё, это крест.