Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 лютого 2012, 16:39 ДТП
У столиці "Лексус" зіткнувся з мікроавтобусом: водій іномарки загинув
У столиці "Лексус" зіткнувся з мікроавтобусом: водій іномарки загинув

Кривавий вік-енд - на столичних автошляхах: "Лексус"зіштовхнувся з мікроавтобусом. Vip-авто зім'яло, наче бляшанку. Шансів вижити кермувальник не мав.

Справжня корида на столичних автошляхах. Але замість амфітеатру - перетин Набережно-Лугової та Межигірської вулиць. Видовище вражає.

Поєдинок був короткий: "Лексус" рухався в бік Петрівки, "Сітроєн" йому назустріч. Саме на перетині вулиць водій vip-авта раптом втрачає контроль над машиною, його виносить просто на бус.

Рятувальники зо півгодини не могли розтягнути сплющені авта. Ще вдвічі довше визволяли звідти людей.

Співробітник МНС:

- При помощи гидроинструмента мы извлекли сначала пассажира, а потом водителя авто "Ситроен".

У них - численні забиття та перелами. А в пасажира ще й добряче розбита голова. Він пробив нею лобове скло.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Що завадило водієві "Лексуса" подолати ось це перехрестя - ще мають з’ясувати слідчі. Утім, зіткнення виявилося для нього фатальним. Від отриманих травм 30-річний кермувальник загинув на місці. Двох з іншої автівки шпиталювали.

Нині відомо, що водійське посвідчення кермувальник преміум-авта отримав лише три з половиною місяці тому.

 

А ось днем раніше на проспекті Перемоги відбулися великі перегони з одним-єдиним учасником - двадцятип'ятирічним водієм "Фольксвагену Пасату". Автівка на чималій швидкості спочатку зачепила відбійника, а потім зрикошетила на "Мерседес Спринтер".

Євген, водій "Мерседесу":

- Машину бросило вправо, сделал всё, чтобы максимально избежать столкновения с бордюром, пытался выравнивать, но все равно зацепило, оторвало левое колесо.

Чималу машину кидало, наче м'яча. Вона пролетіла через тротуар, врізалася в бетонну огорожу, знову повернулася на проїжджу частину, де зупинилася. Євген добряче травмувався - вивихнув ключицю, забив голову. Що ж робив в цей час винуватець таких кульбітів? Тікав. Він проїхав ще метрів зо двісті, й сам врізався в бордюр. З машини довго не виходив, бо просто не міг.

Євген, водій "Мерседесу":

- Водитель в нетрезвом состоянии, невменяемый. Нет, я с ним не общался, желания нет.

Згодом з'ясували причину поспіху кермувальника "Фольксвагена". Свідки кажуть: раніше на мості біля метро Святошино він зачепив "Шкоду". Замість зупинитися дав газу. І, тікаючи, наробив отакого. Молодик пояснень не дає - ані правоохоронцям, ані журналістам, посилається на Конституцію.

Євген, водій "Мерседесу":

- Надо проводить какую-то работу среди водителей, потому что вот пьяный садится за руль, штрафы там повышают, но это должно быть уголовно наказуемое дело, вплоть до - человека сажать в тюрьму. Хорошо, никого не было, а если бы кто-то в это время проходил на переходе?! И я бы сбил человека, и положили бы его в могилу только потому, что человек любит водку.