Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 лютого 2012, 10:13 ДТП
На Чернігівщині на двох км траси зіткнулося 16 машин: четверо травмованих
На Чернігівщині на двох км траси зіткнулося 16 машин: четверо травмованих

На Чернігівщині - масштабна автоколотнеча. На двох кілометрах траси протягом півгодини зіткнулися шістнадцять машин. Постраждало четверо людей, минулося без загиблих.

Купа битого металу, калюжі крові, перелякані водії - отакий напружений видався шлях у бік столиці з Чернігова. Від восьмої ранку впродовж двадцяти хвилин на двох кілометрах траси Є-95 між селами Єрковом і Гарбузином сталося три ДТП. Та ще й якого масштабу - зіткнулися майже два десятки машин. "Містика?"-  запитаєте ви. Порушення правил дорожнього руху, скажуть ДАЇвці.

Олена Царюк, керівник відділу УДАІ в Чернігівській області:

- Причини ДТП є порушення ПДР водіями: швидкісного режиму, недотримання дистанції під час складних погодних умов - недостатньої видимості. На момент ДТП був туман, і супутньою умовою є стан дорожнього покриття.

Тобто, дорога була вкрита кригою, гальмувати було проблематично. Тож і несло машини одну на одну. При чому, і легковики, й величезні вантажівки.

Унаслідок пригоди постраждали четверо. Кермувальникові однієї з отаких вантажівок знадобилася допомога МНСівців.

Захар Моргацький, співробітник Козелецького РВ МНС:

- За допомогою пожежного автомобіля та спецзасобів було звільнено вантажівки "Рено", якого було зажато між сидінням та рульовою колонкою.

Автотранспорт із траси теж прибирала спецтехніка. Деякі залізні коні самостійно їхати не могли.

Свідок аварії:

- Тілки ти чув, Сергій, - руля сразу в другу сторону.

В автопригоду не потрапили пасажирські автобуси чи маршрутки. Інакше жертв могло бути більше. За останній тиждень це вже друга така масштабна аварійність на невеликому проміжку дороги. Минулої середи на Бориспільському шосе, при в'їзді до столиці, зіткнулися три десятки автівок унаслідок тринадцяти ДТП. Минулося без загиблих. Утім, кілька людей таки потрапили до лікарні. Спричинили ці аварії, за офіційними повідомленнями, теж порушення водіями швидкісного режиму й безпечної дистанції. Та всі постраждалі кермувальники як один запевняють: дорога була дуже слизькою.