Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 лютого 2012, 10:20 ДТП
Вихідними в Україні відбулася серія дорожніх аварій
Вихідними в Україні відбулася серія дорожніх аварій

На швидкості - у вантажівку, з розгону - в стовпа та вглиб - у річку. Така серія аварій відбулася вихідними в Україні. Причини ДТП - незмінні: поспіх, неуважність і нехтування правилами безпеки.

Слизька дорога, вузький проїзд. Складну ділянку на в'їзді до Запоріжжя водій "Деу Сенса" вирішив проскочити якнайшвидше. Починає обганяти два автомобілі. Та завершити маневр не вдається - назустріч вилітає "ВАЗ", він також вийшов на обгін. Від удару "Деу" вискакує на узбіччя, збиває електроопору і два дерева, кілька разів перекидається, і, нарешті, зупиняється. Зі страшного піруету кермувальник "Сенса" виходить неушкодженим. Утім, його пасажирку із тяжкими травмами забирає "швидка".

Володимир Гаранін, керівник підрозділу Відділу ДАІ м. Запоріжжя:

- По картине происшествия можно сказать, что водитель автомобиля "Дэу" не убедился в безопасности движения, не справился с управлением, вследствие чего совершил наезд на электроопору и перекинулся. Собранные материалы сейчас находятся в следствии, следствие выясняет причины данного ДТП.

 

Не поділили дороги і водії в Миколаєві. Швидко проскочити перехрестя спробував кермувальник "БМВ". Не пропустив КамАЗа, що рухався головною, та правим боком влетів у вантажівку. Травмованого водія легковика ушпиталили. Картину аварії інспектори відтворили одразу: власник "німця" знехтував дорожнім знаком, і не зупинився перед проїздом.

Петро Притуляк, заступник керівника Відділу ДАІ в Миколаївській області:

- Водій легкового "БМВ" проігнорувавши вимоги дорожнього знаку "проїзд без зупинки заборонено", виїхав на перехрестя, де допустив зіткнення ватажного автомобіля "КамАЗ", який рухався по головному напрямку.

 

Незвичну рятувальну операцію довелося провести миколаївським МНСівцям. Витягати з крижаної пастки автомобіля. Ввечері кермувальник позашляховика вирішив скоротити дорогу і виїхав на річку, вкриту товстим шаром льоду, та не подолав і половини. Колеса провалилися у воду, і машина застрягла посеред водойми. Водієві не лишалося іншого, як викликати допомогу.

Андрій Сенчин, керівник підрозділу УМНС в Миколаївській області:

- При пересечении реки на расстоянии около 300 метров провалился автомобиль. Сложность при проведении работ заключается в расстоянии до автомобиля. Нами задействовала лебедка, продолжаются работы по извлечению автомобиля.

Два десятки рятувальників і важка спецтехніка. За кілька годин автомобіль звільнили. Тепер водій пояснює правоохоронцям, чому удався до такої екстремальної подорожі.