Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 січня 2012, 10:41 ДТП
Під Гостомелем "БМВ" протаранив автобус: один загиблий і семеро травмованих
Під Гостомелем "БМВ" протаранив автобус: один загиблий і семеро травмованих

Стерта літня гума, ще й за потужних хуртовин. Їздити таким авто рівнозначно злочину. Та, мабуть, цього не усвідомлював водій "БМВ", котрий врізався в маршрутного автобуса поблизу Гостомеля. Наслідки безповідповідальності й легковажності - одна смерть і семеро покалічених людей.

Гостомельське шосе. Ранок. Машин не багато. В бік Бучі рухається маршрутка. На зустріч їй - "БМВ". Раптом легковик вилітає на смугу зустрічного руху. Робить кілька обертів, і задньою частиною врізається в автобуса. Віктор - водій цієї самої маршрутки. Каже, зіткнення було не уникнути.

Віктор, водій автобусу:

- Предпринять? Вы видите сами - на обочину автобус не бросишь. И что предпринять, это доля секунд! 5 метров от автобуса - это, практически, мгновенно.

Зіткнулися потужно. Щоправда, автобус "Ісузу" добре удар тримає. А ось від "БМВ" - лише брухт. Одна його пасажирка загинула, пасажира шпиталювали непритомним. Кермувальника теж забрали до лікарні. У нього численні травми, зокрема, перелам хребта. В маршрутці їхало двадцять троє.

Віктор, водій автобуса:

- Пассажиры ничего, легкий испуг. Пару человек нос разбили, царапины там.

Шпиталювали п'ятьох людей. Їхньому життю нічого не загрожує. Паралельно експерти з'ясовують причини трагедії. Є кілька чинників, що до неї призвели. Спершу, погода. Сніг, який лежить на дорозі, машини прим'яли колесами. Утворилися колії.

Віктор, водій автобуса:

- Он вышел на центр, получается, два направления, снег разбивает, а посредине остается белая полоса. Вот он поймал этот снег, его развернуло, и всё.

Та й як приборкати машину, в якої одне з чотирьох коліс взуте в лису літню гуму.

А двадцятитрирічний кермувальник "БМВ" ще й, імовірно, безпечного швидкісного режиму не дотримався.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Попередньо, водій не впорався з керуванням через перевищення швидкості, і його стало крутити на трасі.

Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом ДТП, в якій загинула людина. А щоб уникнути таких ось історій, принаймні, взимку, водій маршрутки радить.

Віктор, водій автобуса:

- В такую погоду лучше пользоваться или общественным транспортом, или сидеть дома.