Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 січня 2012, 15:01 ДТП
Кількість жертв загиблих у аварії поблизу Рівного зросла до дев'яти
Кількість жертв загиблих у аварії поблизу Рівного зросла до дев'яти

Кількість жертв автопригоди, що сталася в четвер поблизу Рівного, зросла до дев'ятьох. Двоє людей померли в лікарні, а ще семеро - одразу на місці подій. Нагадаю, на в’їзді до обласного центру мікроавтобус із пасажирами врізався у фуру. Ним їхало вісімнадцятеро людей, половина з яких - діти. Деталі та наслідки страшної ДТП.

На засніженій дорозі мікроавтобус занесло. Він вилетів на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з потужною вантажівкою "Рено Магнум". Від удару маршрутка перетворилася на брухт. Єдиним, хто не постраждав в катастрофі, був 41-річний кермувальник.

Анатолій Грицишин, керівник слідчого управління УМВС в Рівненській області:

- Водій мікроавтобуса був затриманий в порядку статті 115. Відразу ж порушена кримінальна справа. Водій вантажного автомобіля - також ми з ним працюємо. Як він повідомив, я вже нічого не міг зробити, бо тільки побачив, що на мене несеться цей мікроавтобус.

Олександр один з перших прийшов на допомогу постраждалим - викликав швидку допомогу та рятувальників. А до їхнього приїзду витяг з понівеченої маршрутки 9-річного хлопчика й відвіз його до лікарні.

Олександр, свідок:

- Хлопчик був десь посередині салона. Мабуть, із-за того він вижив, а ті діти в задній правій частині - то їх повикидало. Старша жінка 50-60 років - вона просто на ньому лежала, він сильно кричав. Остальних не можна було витягнути. Вони були зажаті там всі. Я бачив, як ця маршрутка нас обганяла, вона трохи швидко йшла, і по тій дорозі (вона не була посипана).

- А орієнтовно, яка швидкість яка була? Ви можете прикинути?

- Ну ми їхали 80 - він нас обігнав.

За кілька хвилин на місце прибули рятувальники.

Богдан Данилюк, керівник оперативно-координаційного центру УМНС в Рівненській області:

- По прибуттю на місце пригоди наші проводили діставання живих людей з даного автомобіля, проводили розрізання. Застосовували аварійно-рятувальне обладнання пнемо- та гідроінструмент для того, щоб добратися до потерпілих, які знаходились в середині буса.

В жахливій аварії загинули дев’ятеро. За життя вісьмох постраждалих борються медики. У критичному стані нині 15-річна дівчинка.

Валентин Королюк, завідувач відділення Рівненської центральної міської лікарні:

- Одна дитинка, на жаль, в критичному стані. Боюсь, що ми не зможемо її врятувати життя. Хлопчинка років десяти. Стан в нього важкий, але стабільний. Шанси для життя є.

Травмований і 9-річний Віталик з Білої Криниці. Його мама розповідає: у подорож відпустила двох синів.

Леся Абрамчук, мати постраждалого:

- Я була вдома. З ними поїхала тітка. Вони їздили не раз, я їх відпускала і літом, і зимою. Але на цей раз така слизька дорога була. Коли машина столкнулась, Іллюша мені подзвонив і сказав.

Ілля Абрамчук, постраждалий:

- Ми їхали всі веселі, бо покупались біля того джерела. Потім почало машину носити. Водій їхав з великою швидкістю.

- З великою - це як?

- 90-80. Почало в різні боки кидати машину, одним боком вдарилась у фуру, а потім в бетонну загорожу. Рознесло машину вщент. Багато людей повилітало. Я сидів з самого переду. Там удар був, на мене все полетіло, крісло водійське, ногу придавило ним. Я там встав, забрав його. Вийшов - рука боліла, рука. Інші кричали.

Водія нещасливої маршрутки Олега Степанюка затримали. Поки на три доби. Далі його долю визначатиме суд.