Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 січня 2012, 17:09 ДТП
У Луганську 29-річного водія, який переїхав 12 людей, відправили до СІЗО
У Луганську 29-річного водія, який переїхав 12 людей, відправили до СІЗО

Водія, що в Луганську переїхав дванадцятьох людей, відправили до СІЗО. Прокуратура порушила карну справу. Нагадаю: в п'ятницю 13-го січня 29-річний Георгій Осипов виїхав на Центральну міську площу та спрямував авто просто в натовп. 17-річна дівчина загинула, ще одинадцятеро постраждалих - у лікарні.

Трагедія на Театральній площі Луганська сталася близько 9-ї вечора. Біля головної новорічної ялинки міста гуляли люди. Несподівано з дороги, ламаючи огорожу й торговельні кіоски, вилетів і врізався в натовп легковик. Камери відеоспостереження зафіксували: 29- річний водій навіть не намагався гальмувати. Шалене авто зупинив лише пам’ятник Леніну.

Свідок:

- Машина просто выезжала - со всей скорости летела. Со всей скорости в эту будку с ватой, и потом всё разлетелось, и мы сразу разбежались. Ему вообще ничего, он целый. А наши друзья - я не знаю, может, они умерли вообще!

Тетяна Погукай, керівник відділу УМВС України в Луганській області:

- Проезд здесь запрещен. Тем не менее, он на большой скорости. На какой - пока не установлено. Практически, тормозного пути нет.

Під колесами автівки опинилося 12 людей. 17-річна студентка від травм померла в кареті "швидкої". Решту ушпиталили.

Павло Малиш, керівник управління охорони здоров'я Луганської облдержадміністрації:

- Двое из них сегодня находятся в крайне тяжелом состоянии. Госпитализированы в областную клиническую больницу. Им проведены оперативные вмешательства на головном мозге. Состояние их тяжелое, но стабильное.

Винуватець ДТП не дістав навіть подряпини. Втім, поводився неадекватно, а пізніше в машині знайшли шприци з невідомою речовиною.

Тетяна Погукай, керівник відділу УМВС України в Луганській області:

- Я подтверждаю, что из транспортного средства, которым он управлял, было изъято 2 шприца. Один находился со стороны пассажирского сиденья. Шприц был с остатками вещества. Второй - с веществом. Данные изъяты и отправлены на экспертизу в УМВД.

Як виявилося, шалений водій навіть не мав права сідати за кермо. За два дні до цього суд позбавив його водійських прав через кермування напідпитку. Тепер лікарі з’ясовують, чи були в чоловіка проблеми ще й з наркотиками.

Микола Овчаренко, головний нарколог Луганської області:

- При первичном осмотре врач определил у него состояние одурманивания. Т.е., состояние измененной психики вследствие приёма какого-то психоактивного вещества. Соответственно, давать реакцию и руководить собой и своими действиями он не мог.

Особа водія - 29-річного Георгія Осипова - правоохоронцям добре відома. Випускник юрфаку місцевого вишу свого часу стажувався в міліції та прокуратурі. За кермування в нетверезому стані його вже неодноразово затримували. Щоразу п`яний зухвалець відбувався складенням протоколу та штрафом.