Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 грудня 2011, 11:47 ДТП
У Росії неподалік від Москви у масштабній аварії загинуло вісім українців
У Росії неподалік від Москви у масштабній аварії загинуло вісім українців

Масштабна дорожня аварія сталася в Росії. Неподалік Москви загинули восьмеро українських заробітчан - усі мешканці Житомирської області. Лобове зіткнення рейсового автобуса зі Смоленська й мікроавтобуса з нашими співвітчизникам сталося вночі на слизькій і засніженій трасі. У страшній аварії вижили четверо українців.

Московська область. 127-ий кілометр мінського шосе. Рятувальники намагаються краном витягти понівеченого мікроавтобуса з кювету. Що змусило водія "Форда" виїхати на смугу зустрічного руху за поганої видимості - не зрозуміло.

Свідок аварії:

- Начало нести меня, говорит, я больше ничего может.

- Он кого-то обгонял?

- Он не видел, потому что встечные машины идут.

Пасажири - 12-ро громадян України, заробітчани з Житомирщини. Цієї ночі вони поверталися з Москви додому. Восьмеро чоловіків загинули. Причини аварії з'ясовують слідчі.

Юрій Безруков, керівник відділу безпеки дорожнього руху в Московській області:

- Автомашина "Форд Транзит" по неустановленной причине выехала на полосу встречного движения, совершила касательное движение со встречным автобусом "Мерседес", после чего машину "Форд" развернуло поперек встречной полосы, и она совершила столкновение с автомашиной "Вольво" - грузовой фурой.

У страшному зіткненні вдалося вижити чотирьом українцям. Трьох із них уже виписали з лікарні. Один чоловік у тяжкому стані - в реанімації. В МЗС України кажуть, що найближчим часом до Можайська виїде консул України в Москві.

Олександр Дикусаров, речник МЗС України:

- Зараз вирішується організаційні питання щодо доправлення тіл загиблих громадян до України, і надання необхідної допомоги нашим громадянам, які були виписані з лікарні. Поки що в нас немає телефонного зв'язку з нашими громадянами, і його буде встановлено найближчим часом.

У "Мерседесі", з яким зіткнувся "Форд" з українськими громадянами, було 22-оє пасажирів. Усі вони відбулися переляком. Припускають, що призвела до зіткнення й негода. Цілу ніч під Москвою йшов сніг, а траса взялася кригою.