Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 грудня 2011, 15:51 ДТП
У Києві на території медзакладу автівка на смерть збила стареньку пацієнтку
У Києві на території медзакладу автівка на смерть збила стареньку пацієнтку

Загинути під колесами авітки можна не лише на переході чи тротуарі. У Криму та Києві скоєно два наїзди на людей на територіях лікарень. Так у Севастополі 62-річна жінка біля медзакладу потрапила під "Форда", що рухався заднім ходом. У столиці така сама пригода сталася на території Інституту фтизіатрії й пульмонології. 72-річна жінка була там пацієнткою, а водій, що скоїв наїзд, привозив харчі до лікарняної їдальні.

Трагічний випадок стався ось на цьому місці. Водій "Газелі" вранці, як завжди, привіз хліб до харчоблоку. Територією лікарні автівка рухалася задки. Раптом під колесами "Газелі" опинилася старенька жінка. Кермувальник її просто не побачив.

Олександр Бондар, інженер з охорони праці Інституту фтизіатрії та пульмонології:

- Раньше если машина заезжала передом, и там было место, разворачивалась, подъезжала сюда, а сейчас они задом уже заезжают, пока стройка эта. Ну, естественно, будка шире, чем кабина, видимо, попала в мертвую зону так называемую, что водитель её не видел.

Чому 72-орічна бабуся не побачила "Газелі" - можна лише припускати, адже жодних свідків аварії немає. Люди збіглися тільки тоді, коли жінка вже потрапила під колеса. У лікарні лихо вважають нещасним випадком, і провину частково перекладають на стареньку.

Олександр Бондар, інженер з охорони праці Інституту фтизіатрії та пульмонології:

- Уши заткнуты были, еще был капюшон, а ещё перед этим - платок один, платок другой, капюшон, такая она не высокая, все время ходила, согнувшись, почему-то. Вполне возможно, что она и не слыхала, не видела.

Леоніда Йосипівна, мешканка м. Києва:

- Я вчора бачила, як вона лежала, мені дуже жалко, водітель молодий, нормальний, а вона у комнатних тапочках у дощ вийшла. Це тоже вже старость, что-то такое.

Жінка була пацієнткою терапевтичного відділу. Її рідних у лікарні не пам'ятають. Після трагічного випадку в закладі призначили слідчу комісію. Водій, що скоїв наїзд, і далі привозить харчі до шпиталю.

Олександр Бондар, інженер з охорони праці Інституту фтизіатрії та пульмонології:

- Переживает, конечно, он. Ну, ездить некому, так он опять, его попросили. Вообще он говорит, конечно, стрессовое состояние было у него. Молодой парень, представляете?

Ступінь провини водія має визначити слідство. Правоохоронці вже порушили кримінальну справу.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Так, дорожньо-транспортна пригода така трапилася, з фатальним наслідком. Да, загинула жінка, водій з місця пригоди не зник, на сьогодні досудове слідство триває, порушена кримінальна справа за частиною другою статті 286 кримінального кодексу.

Якщо провину водія доведуть, йому загрожуватиме позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.