Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 грудня 2011, 09:49 ДТП
Відомий кінорежисер, який спровокував смертельну аварію, хоче уникнути покарання
Відомий кінорежисер, який спровокував смертельну аварію, хоче уникнути покарання

Місяць тому у криваву ДТП під Києвом потрапило подружжя. Жінці ударом відірвало голову, чоловік теж не вижив. Син загиблого заявляє, що призвідник аварії - відомий український кінорежисер - намагається уникнути відповідальності, а правоохоронці свідомо фальсифікують матеріали слідства. Чи це так?

Пан Валерій їхав у маршрутці до столиці. Ледь минули село Старе, водій автобуса вдарив по гальмах. Налякані пасажири притислися до шибок - на узбіччі просто на дереві висіли забризкані кров'ю "Жигулі".

Валерій Єрмоленко, свідок ДТП:

- Машина находилась вот здесь на вот этих деревьях, под таким углом. Водитель лежал под машиной, а женщина сидела в салоне, полностью вся разорвана - ни головы, ничего.

На іншому боці дороги в кюветі лежав чорний позашляховик. З понівеченого салону ледь виліз кремезний чоловік із закривавленим обличчям. Коли на місце пригоди прибули ДАЇвці, зізнався: то він виїхав на зустрічну і на швидкості врізався у "ВАЗа".

Валерій Єрмоленко, свідок ДТП:

- Он себя вел неординарно, от него был перегар. Вылез с машины, шатался. Говорит: "Мне все пофиг, все равно мне ничего за это не будет".

Страшних подіїй того дня ніколи не забуде й цей молодик. У кривавій ДТП загинув його батько. Аби дізнатися, що ж насправді сталося на дорозі, Олександр взявся самотужки розслідувати аварію.

Олександр Кирилов, син загиблого:

- После аварии, можно сказать, месяц прошел, и мне следователь только позвонил. Никто никого не искал.

Парубок упевнений, правоохоронці навмисне затягують слідство. Мовляв, підозрюваний - відомий український кінорежисер, і зробить усе можливе, щоби не потрапити за грати. Ба, більше - винного у смерті двох людей навіть не затримали.

Володимир Білик, адвокат:

- В постановлении о возбуждении уголовного дела много фактов, которые не соответствуют действительности. Во-первых, там не указано, что водитель был в состоянии опьянения и превысил скорость, а также что было лобовое столкновение. Кроме того, не указаны пункты правил дорожного движения, которые нарушил водитель.

Зі слів адвоката, якщо призвідник ДТП був тверезим, він може розраховувати на амністію. Зникнення з кримінальної справи пункту про перевищення швидкості також наруч підозрюваному.

Правоохоронець:

- По силе удара мы видим, что есть обломки руля джипа, есть обломки передней части. Это Свидетельствует о том, с какой скоростью водитель джипа ехал.

Олександр Кирилов, син загиблого:

- Він до цього ДТП був у селі біля магазина, вони там пили. По роботі у них був який-то кастинг, що він у магазині купляв водку. Що вони тут пили, і він п'яним ганяв на машині по селах.

Щоби дізнатися, чому винний у смерті двох людей досі гуляє на волі, журналісти "Свідка" звернулися до правоохоронців.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Ніяких підводних каменів і течій немає в цій кримінальній справі. Чого він не був узятий під варту - бо знаходився в реанімації, і ми не могли його взяти. Зараз він знаходиться на підписці, бо теж хворий. Дальше визначить суд.

Міліціянти кажуть: усі передбачені Законом слідчі дії вже проведено.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- На сьогодні залишилося для слідства тільки заключення експертизи по людині. яка скоїла ДТП. Від цього медичного заключення буде залежати доля подальша цієї справи.

Поспілкуватися ж із самим призвідником ДТП журналістам не вдалося. На телефонні дзвінки кінорежисер не відповідає, а на роботі після аварії він ще не з'являвся.