Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 листопада 2011, 10:19 ДТП
У Луцьку через перевищення швидкості та порушення ПДР зростає травматизм на дорогах
У Луцьку через перевищення швидкості та порушення ПДР зростає травматизм на дорогах

Травматизм на дорогах - справжня проблема для Луцька. Вона набирає обертів з двох основних причин: перевищення швидкості та перехід дороги не за правилами. За останні два тижні через ці обставини постраждало 10-теро містян.

У тому, що "зебра" - безпечна зона для пішохода, у Луцьку сумнівається і старий, і малий. Люди кажуть: ступити на неї, не боячись потрапити під колеса - можна, хіба, якщо поряд наряд ДПС. Тоді кермувальники вмить стають чемними, і гальмують ще за 20 метрів до переходу. За інших обставин перетнути проїжджу частину - справжній подвиг.

Валентина, мешканка м. Луцька:

- Ми скільки йдемо з дітьми - і їдуть. Особливо, ці іномарки всякі різні. Навіть не зупиняються.

Віктор, мешканець м. Луцька:

- Буває. Інколи жінки. Дуже неповажно ведуть себе на пішохідних переходах.

Як усе виглядає насправді - спостерігаємо в середмісті. Не минає і трьох хвилин, а перший порушник уже є. Поспішаючи у справах, цей чоловік на "Ланосі" не поступився дорогою пенсіонерці. І це попри те, що жінка була на середині пішохідного переходу.

Олександр, водій:

- Трохи спішив, виїжджав, швидкість невелика була. Там літня жіночка була, стала на переході, мене пропускає. А я поїхав ну, і… Я визнаю, що був не правий, мусив би пропустити жінку згідно правил.

На щастя, цього разу на "зебрі" ніхто не постраждав, а ось минулого тижня за схожих обставин до реанімації потрапило п'ятеро.

Вадим Оксенюк, інспектор відділу ДАІ м. Луцька:

- Як пояснювали очевидці даної ДТП, від удару пішохода відкинуло аж на слідуючий пішохідний перехід, що знаходився на другій стороні перехрестя. Автомобіль занесло, він виїхав на тротуар, але водій був у шоковому стані, злякався - і тому місце пригоди залишив.

Та порушують правила не лише кермувальники. Частина автопригод трапляється і з вини пішоходів. Вони раптово з'являються на проїжджій частині, перетинають дорогу на червоне світло.

Віктор Главичка, керівник ДАІ м. Луцька:

- Потік транспорту великий, інтенсивність велика, особливо по центральних магістралях. А пішоходи, зазвичай, переходять проїзну частину, де їм заманеться. Тому до них теж будемо вживати заходи. Інспектори будуть зупиняти і складати адмінпротоколи. Штраф - від 51до 85 гривень.

Та штрафи не допоможуть, доки і водії, і пішоходи не почнуть елементарно поважати одне одного. Статистика свідчить: до такого взаєморозуміння далеко. Від початку року в Луцьку сталося 95 дорожньо-транспортних пригод, у яких 6-ро людей загинуло, а 110 - серйозно травмувалися.