Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 жовтня 2011, 15:40 ДТП
На Львівщині мікроавтобус протаранив вантажівку: водій буса загинув
На Львівщині мікроавтобус протаранив вантажівку: водій буса загинув

Моторошна ДТП сталася поблизу села Підгайчиків, на Львівщині. Мікроавтобус виїхав на зустрічну смугу і врізався у вантажівку. Парадокс: від удару водієві буса відірвало голову, натомість його пасажир відбувся подряпинами.

Ось цим мікроавтобусом везли дитячі ліжечка з Чернівецької області до Львова. Близько восьмої ранку біля села Підгайчиків він раптово виїхав на зустрічну смугу, розповідає пасажир вантажівки. Каже, водій ТИРа намагався уникнути зіткнення, та марно.

Свідок:

- Де ви були?

- Біля шофера. І бачу, що на зустріч їде бусик, і він так, метрів з 10 начав з'їжджати на нашу сторону, і тут різко, коли ми начали з ним зрівнюватися, ми різко повертаєм в сторону. Секунда - і всьо. Ми стали - і він став, правда, його розвернуло.

Від удару двадцятирічному водієві розтрощило голову. Його напарник, який сидів поруч, під час зіткнення спав, і дивом вижив. У нього незначні травми. Мікроавтобус так понівечило, що тіло загиблого кермувальника довелося витягати спеціальною технікою.

Зі слів колег загиблого, бус виїхав зі Строжинця о першій ночі. Напарники змінювали один одного за кермом. Та, схоже, хлопця все одно здолав сон.

Світлана Добровольська, керівник відділу УДАІ у Львівській області:

- За попередніми даними, водій "Мерседесу" заснув за кермом, і внаслідок чого виїхав на зустрічну смугу, де і сталося зіткнення з фурою. По даному факту триває перевірка, проводяться слідчі дії. Саме слідчі вже з'ясують, які причини.

Відрізок дороги, де не розминулися автівки, місцеві називають заклятим. Через часті ДТП тут навіть поставили капличку. Навпроти неї якраз і сталося смертельне зіткнення.