Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 жовтня 2011, 10:24 ДТП
На Волині зросла кількість ДТП за участі дітей
На Волині зросла кількість ДТП за участі дітей

Стурбовані кількістю ДТП за участі неповнолітніх волинські ДАІвці. Від початку року аварій за участю школярів в області сталося майже півсотні. Діти не реагують на сигнал світлофора, можуть раптово вибігти на дорогу. Порушують правила і водії, перевищуючи у межах міста граничну швидкість, забуваючи про імовірний фінал таких перегонів.

Сашкові - заледве дев'ять. Як поводитися на дорозі - хлопчик знає змалечку. Та через недисциплінованого кермувальника іномарки дитина, яка переходила вулицю "зеброю", уже другий тиждень оговтується в травматології. У школяра струс мозку, численні гематоми, забій грудей.

Людмила Омельчук, мати постраждалого хлопчика:

- Дитина була в дуже важкому стані. Була непритомна зовсім. В критичному стані: очі були закриті, був без свідомості.

Ігор Тарасюк, заввідділу Луцької дитячої лікарні:

- Травмовані внаслідок ДТП якраз являються самими важкими хворими, тому що там переважають полі травми - травми різних органів і частин тіла. Тому лікування, як правило, довше.

Травмованих унаслідок дорожніх аварій дітей натепер у лікарні п'ятеро. Хтось раптово вибіг на дорогу, хтось скалічився, гасаючи скутером. Від початку року жертвами жвавого дорожнього трафіку в області стало майже півсотні неповнолітніх. Четверо - загинули. Тому міліціянти знову і знову нагадують школярам "золоті" правила вуличного руху.

Олександр Паламарчук, старший інспектор УДАІ Волинської області:

- В основному, наголошується на тому, щоби рухалися вони тільки по тротуарах, переходили дорогу тільки на зелене світло і тільки у відведених для цього місцях - на пішохідних переходах. Це - основні правила, які дитина повинна знати.

Та медики кажуть: ці нескладні правила більшість дітей забуває, тільки-но виходять з лікарні.

Мирослава Набухотна, завідувачка травмпункту Луцької дитячої лікарні:

- Два роки тому за добу в нас могло бути від 15 до 20 дітей, то в цьому йде - 35-40 за добу за вересень. Дуже велика цифра.

Змінити статистику, кажуть міліціянти, можна. Лише потрібен єдиний підхід до проблеми і освітян, і правоохоронців, і закладів охорони здоров'я. Тому вже від листопада в місті стартує місячник "Допоможемо дитині спільно".