Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2011, 13:42 ДТП
У Львівській області на переїзді локомотив зіткнувся із вантажівкою
У Львівській області на переїзді локомотив зіткнувся із вантажівкою

Україною знову шириться ціла епідемія аварій на залізничних переїздах. Вочевидь, усі вже забули про суворі санкції, обіцяні водіям після масштабної трагедії в Марганці, коли загинуло 45-ро людей. Цього тижня автомобілісти вже встигли спричинити залізничні ДТП на Запоріжжі, Івано-Франківщині, а тепер - у Львівській області. Там електропотяг протаранив вантажівку.

Аварія сталася близько 10-ї ранку на переїзді "Ременів - Старий Яричів". Вантажівка наблизилася до залізничної колії на малій швидкості. Звукова та світлова сигналізація увімкнулася вчасно, кажуть самовидці.

Степан, свідок:

- Переїзд спрацював, ми ступилися в сторону, бо знаєм: коли поїзд їде, ми мусим ступитися. Їхав зі сторони Ременова шофер цей, не зреагував на сигналізацію, а сигналізацію дуже добре чути, бо ще є звукова сигналізація крім світлової. Ну, і врізався в поїзд, і все.

Водій електрички вдався до екстреного гальмування. Не допомогло.

Михайло Кошицький, машиніст:

- Я їхав, побачив, що машина наближається до переїзда, шофер не реагував ні на сигнал світлофора, ні на звукові, ні світлові сигнали поїзда. Просто як їхав - так і в'їхав нам в дизель. Я прийняв екстрене гальмування, і встав. І бачите результат - побитий дизель, побита машина.

Усі збитки на сумлінні кермувальника вантажівки. Він неушкоджений, та його на про всяк доправили до лікарні. У поїзді їхало чимало пасажирів - усі відбулися переляком. За однією з версій правоохоронців, водій просто заснув за кермом.

Микола Білас, інспектор Кам'янсько-Бузького РВ міліції:

- По попереднім даним можна сказати, що водій сідельного тягача переїхав переїзд на заборонений звуковий сигнал, і, відповідно, не впорався з керуванням.