Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 вересня 2011, 13:07 ДТП
На Чернігівщині у страшній аварії загинуло десять осіб
На Чернігівщині у страшній аварії загинуло десять осіб

Десятеро людей загинуло в жахливій аварії на Чернігівщині. Багатотонна вантажівка протаранила мікроавтобуса, і, буквально, підім'яла його під себе. Понівечені тіла пасажирів з авта витягали майже цілу ніч.

Розкидані футболки і талони на проїзд. Ця аварія - одна із найжахливіших ДТП нинішнього року.

Між Черніговим і Грим'ячем 40-тонна вантажівка виїхала на зустрічну смугу. На лихо, в цей час там їхала маршрутка з пасажирами.

Водій вантажівки відбувся кількома подряпинами. От він - із сигаретою в зубах пояснює даївцям, як так сталося.

Тим часом, інші інспектори щось вимірюють і записують. У цій маршрутці їхало десятеро пасажирів і водій. Від страшного удару кількох людей викинуло з мікроавтобуса. Щоби витягти тіла інших, рятувальники підіймають понівечену машину тросом.

Витягти загиблих вдалося лише за кілька годин, коли вже стемніло. Спочатку виносять жінку, а згодом - маленького хлопчика. Далі - ще два тіла, і на кілька годин процедура зупиняється. Щоби дістатися інших, потрібно розрізати мікроавтобуса.

Так рятувальники відрізають частину дверей та бокову стінку маршрутки, і витягають ще два тіла.

І ось, нарешті, дістаються водія мікроавтобусу - його тіло застрягло під купою брухту, просто під колесом вантажівки, і вже потім рятувальники намагаються витягти маршрутку з-під фури. Але перші кілька спроб - невдалі.

Роз'єднати мікроавтобус і вантажівку вдається лише на світанку, тоді ж під фурою знаходять ще тіло. У жахливій аварії дивом вижила одна пасажирка мікроавтобуса, вона в лікарні.

Володимир Резников, заступник керівника ДАІ МВС України:

- Дуже жахлива картина, повірте, коли бачиш, як, фактично, під вантажівку повністю підгорнуло цей мікроавтобус, ці тіла. Дуже важко було дивитися на це. Зараз слідство триває, порушена кримінальна справа по факту пригоди, знаходиться вона в розслідування слідчого управління МВС України в Чернігіській області.