Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 вересня 2011, 14:21 ДТП
У Харкові трамвай, що зійшов з рейок, протаранив житловий будинок
У Харкові трамвай, що зійшов з рейок, протаранив житловий будинок

Трамвай зійшов із рейок в Харкові. Неконтрольований громадський транспорт не зміг зупинитися, і повним ходом протаранив приватне подвір'я.

Трамвай зійшов з рейок на повороті. Водійка каже: не дивно, що так сталося. І самі вагони, і колії вже старі, потребують термінового ремонту.

Марина Купріна, водійка трамвая:

- Ехали как обычно: скорость - потихонечку. Перекресток переехали, машины везде - особо не подтопишь, и на стыке слетела вторая тележка, и по инерции пошла резко влево. За счет этого вагон понесло по асфальту - тут бордюры плохие, и занесло вагон.

Вагон врізався в огорожу приватного будинку. Налякані мешканці розповідають: здалося, що споруда руйнується.

Олена Самойленко, свідок:

- Я услышала сильный грохот. Я думала, что вообще дом снесет сейчас, а потом выглянула в окно, смотрю - трамвай врезался.

Водійка трамвая радіє, що немає постраждалих: ані серед пасажирів, ані серед перехожих, ані серед мешканців будинку.

Пасажир трамвая:

- Такое впечатление, что трамвай будет перекидываться, но, слава Богу, не перевернулся, никто не пострадал, всё нормально.

Версію про поганий технічній стан і самого транспорту, і рейок підтверджують у Державтоінспекції.

Олег Никоненко, старший інспектор УДАІ м. Харкова:

- Остаточно причини даної пригоди буде встановлено після проведення необхідних експертиз. Розглядається 2 версії, це стан вагону - технічний стан, і стан дорожнього покриття.

Чекають на висновки експертизи і мешканці пошкодженого будинку. Вони вимагатимуть від харківського "Електротрансу" компенсацію за ремонт огорожі.