Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 серпня 2011, 16:12 ДТП
Четверо п'яних луцьких школярів розбилися на викраденому "Москвичі"
Четверо п'яних луцьких школярів розбилися на викраденому "Москвичі"

Випили горілки - й перетворилися на Шумахерів. Четверо луцьких школярів так відсвяткували День народження, що потягло на геройські вчинки. Украли автомобіля й заходилися їздити ним нічними вулицями. Та тривав променад не довго: щойно парубки виїхали за місто, опинилися в кюветі.

Ще вчора ввечері ця купа брухту називалася "Москвичем 412-им". На ніч дбайливий господар ставив його на подвір'ї своєї багатоповерхівки. Що авто можуть украсти - навіть на думку не спадало. А тому від сигналізації відмовився, від блокувальних пристроїв - теж. Не пробачили безпечності дідові п'яні десятикласники.

Віктор Бандура, заступник керівника ВДАІ м. Луцька:

- Перебуваючи в нетверезому стані, вони не впоралися з керуванням, і здійснили наїзд на придорожнє дерево, внаслідок чого автомобіль зазнав механічні пошкодження, а люди - тілесні ушкодження.

Аварія сталася за десять кілометрів від Луцька. Свідки розповідають: спочатку машина їхала юзом кілька кілометрів, потім - злетіла з траси. Адже недосвідчених чотирьох пияків морив сон, та й навичок кермування вони не мали. Інспектори, що прибули на виклик, шоковані: школярі були в такому стані, що не могли вимовити жодного слова.

Вадим Оксенюк, співробітник ВДАІ м. Луцька:

- Взагалі нічого не говорили. Потім ми їх розпитували: хто їхав, як вони опинилися на даному місті, хто був за кермом? Але вони майже не розмовляли, не могли говорити, бо були в нетверезому стані. Один взагалі мовчав, то його госпіталізували і повезли у реанімацію.

Саме цього хлопця найбільше травмовано. Йому лише 16, утім, шансів вижити майже немає. У підлітка переломи черепа, таза, нижніх кінцівок. Школяр сидів на передньому місці, й саме на нього припав удар сплюснутого даху авта. Мати досі не втямить, що її син робив у товаристві пияків.

Світлана Петрівна, мати постраждалого:

- Коли б він не прийшов в хату, я питала: "Чи не куриш? Чи не п'єш спиртне?" Він завжди мені дихав. Я не чула. Часом запах яблучного соку. Каже, пиво таке пив. А так - я не знаю. Я завжди перевіряла.

- Лікарі що кажуть?

- Кома і критичний стан.

Схожих аварій цьогоріч на Волині сталося вже дві. Там теж фігурують неповнолітні. У цій історії крапки над "і" поставлять, коли школярі зможуть самі розповісти про свої пригоди вкраденою машиною.