Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 серпня 2011, 13:53 ДТП
Під Одесою автобус з 25 пасажирами протаранив припарковану вантажівку
Під Одесою автобус з 25 пасажирами протаранив припарковану вантажівку

Через неуважність водія автобуса ледь не загинули два десятки пасажирів. Маршрутка, в салоні якої їхали 25-ро осіб, врізалася у припарковану на узбіччі вантажівку. Два десятки людей з різними травмами потрапили до лікарні. Припускають, що кермувальник мчав із запітнілим склом, і не розгледів небезпеки попереду.

Аварія сталася на магістралі під Одесою, навпроти Таїрівського цвинтаря. Водій пасажирського автобуса, що мчав до Іллічівська, не розгледів припаркованої вантажівки, і на швидкості врізався в неї. Закривалених пасажирів, що волали про допомогу - таку картину побачили рятувальники, які приїхали витягати людей.

Водія маршрутки вдалося визволити лише коли відтиснули кермо, від кінцівок чоловіка залишилося криваве місиво. Непритомний, він ще тримав в одній руці мобільного, а в іншій - гроші. Майже два десятки травмованих пасажирів швидко доправили до лікарень. З ушкодженнями голови й ніг тепер під наглядом медиків і Ганна Іванівна. Вона розповідає: поверталася з сестрою додому до Іллічівська, обидві задрімали, а прокинулися від скреготу гальм.

Ганна Чилибийська, постраждала:

- Я сидела как раз сиденье сзади водителя. Удар был очень сильный, я головой разбила это стекло, что разделяет между водителем и салоном.

Її разом з іншими пасажирами витягали з понівеченого салону через вікно. Жінка підтверджує: водій мчав мокрою трасою дуже швидко.

Ганна Чилибийська, постраждала:

- Я сама не водитель, но скорость приличная. Если дождь идет, я думаю, надо немножко тормозить, не на такой большой скорости. Если б он потише ехал, он бы успел затормозить.

Тож, окрім перевищення швидкості, кажуть пасажири, водій не зважив на погодні умови, і мчати мокрою трасою з повною маршруткою просто не мав права.

Олександр Лепьошкін, постраждалий:

- Вот на трассе на скоростную когда выехали, начался дождь, окна были все закрыты, окна запотевшие, ничего не видно. Как я обратил внимание, водитель начал протирать окно, тут резкое торможение. Но торможение недолгое было, секунду. То есть, он уже перед моментом аварии начал тормозить - и удар.

Водій вантажівки, в яку врізався автобус, каже: машина поламалася на трасі, тож припаркувався на узбіччі, аби полагодити. Як ззаду наскочив автобус із пасажирами - сам дивується.

Юрій Шевченко, водій вантажівки:

- Пошел дождь, решил переждать в кабине. Залез в кабину, аварийную сигнализацию не выключал. Только сел в кабину, услышал сзади удар. Вышел с машины - увидел, что сзади в меня въехал маршрутное такси, автобус, не знаю.

Поки даівці з'ясовують причини аварії, на лікарняних ліжках ще 13-ро людей. Водій автобуса - в реанімації.