Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 серпня 2011, 15:07 ДТП
Одразу дві ДТП з маршрутками сталося у Дніпропетровську
Одразу дві ДТП з маршрутками сталося у Дніпропетровську

Лиха вночі на пустельному перехресті нічого не віщувало. Газель стояла, пропускаючи машини. Мить - і перетворилася на учасницю ДТП.

Валентин, водій мікроавтобуса:

- Дивлюсь машина банківська проїжджає, стою ж жду поки вона проїде, тут з-за неї машина вилітає, мене чіркає і полетіла.

Куди помчав Міцубіші Аутлендер - бачив водій моторолера.

Олексій, свідок ДТП:

- Ехала маршрутка в правом ряду, он ее под зад цепляет, она переворачивается по рельсам сунется.

Усе сталося за лічені секунди, бо ж швидкість позашляховика була шаленою.

Самовидці побігли до маршрутки. Окрім водія, там їхало семеро пасажирів. Більшість травмовано: перелами кінцівок, струс мізків, рвані рани на обличчях і тілах. Постраждалих шпиталювали. В автівці ж було четверо осіб. У них травми легші. Про пригоду розповідають неохоче.

Микола, пасажир Міцубіші:

- Ехали с 12 квартала и попали в аварию, с какой скоростью ехали. Я не видел.

Ба більше. Запевняють - водій Міцубіші, їхній друг, правил не порушував. То при кермі маршрутки зухвалець був.

Микола, пасажир Міцубіші:

- Выехала газель с рельсов, пытались ее объехать, она начала петлять, петлять, ну и потом не помню - перевернулись пару раз.

Кермувальник японця ситуації не коментує. Навіть правоохоронцям.

Двадцяти восьмирічний водій, як з'ясували міліціянти, кермував машиною без належних документів. То авто його батька. А ще був у стані алкогольного сп'яніння. Нині проти нього порушили кримінальну справу. Слідчі з'ясовують усі деталі кривавої аварії.

Інша ДТП сталася вдень. Зіткнулися мікроавтобус Мерседес та Деу-Ланос. Водій маршрутки запевняє - легковик вискочив на дорогу несподівано.

Анатолій, водій маршрутки:

- Откуда не возись Ланос красний - не поворота не включив нічого, і начав переді мною розворачуватись, я резко по тормозам, и получився удар, тому що по встречной машини, мне не куда було вильнуть на встречку.

Удар був такої потужності, що обидва транспорти промчали смугою  зустрічного руху. Мікроавтобус зупинився, врізавшись в електроопору. А ДЕУ - метрів за сто, на узбіччі. Дивом, але тяжких травм люди не дістали. За збігом обставин, в маршрутці їхала лише пасажирка.

У самого ж кермувальника маршрутки забиття грудини та руки. Водій легковика постраждав більше.

Утім, винуватим себе чоловік не вважає. За фактом ДТП триває слідство, яке і визначить - хто з водіїв порушив правила дорожнього руху.