Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 липня 2011, 12:03 ДТП
На трасі під Харковом сталося масштабне ДТП: семеро загиблих
На трасі під Харковом сталося масштабне ДТП: семеро загиблих

Семеро загиблих, і ще стільки ж постраждалих - це жахливі наслідки дорожньої аварії на трасі під Харковом. Там зіштовхнулися позашляховик "Тойота-Прадо" й пасажирський мікроавтобус "Мерседес". Він віз людей до Черкас. Від страшного зіткнення загинули водій і п'ятеро пасажирів маршрутки. Чоловік, що кермував позашляховиком, помер сьогодні вранці в лікарні.

Стрілка спідометра "Тойоти" назавжди зупинилася на позначці сто двадцять. Це швидкість позашляховика в мить зіткнення. Від передньої частини "Мерседеса" не залишилося майже нічого. Водій загинув, пасажири, що сиділи спереду - також. Серед них - чотирирічна дівчинка.

Дмитро Чайка, керівник сектору ГУ МНС у Харківській області:

- На місці загинуло 6 осіб, ще 8 рятувальників за допомогою спеціального інструменту дістали з-під уламків авто, надали їм першу долікарняну допомогу - до приїзду карет швидкої допомоги. Розрізали спеціальним інструментом конструкції, щоб отримати доступ до постраждалих. Деякі люди були зажаті уламками, деякі знаходились під якимись конструкціями.

Чому "Тойота" виїхала на смугу зустрічного руху? Свідки пригоди розповідають про жінку похилого віку, яка, начебто, перетинала дорогу. Мовляв, позашляховик, щоб не збити перехожої, був змушений маневрувати, тож і вискочив назустріч мікроавтобусові. Серед постраждалих у лікарні справді є жінка, якої не було ані в "Тойоті", ані в "Мерседесі", - підтверджують у ДАЇ. Та стала вона випадковою жертвою аварії, чи її спричинила - поки що достеменно невідомо.

Сергій Кисельов, заступник керівника відділу ГУ МВС у Харківській області:

- Сейчас устанавливаются очевидцы и свидетели данного ДТП, и они будут опрошены, тогда мы сможем делать выводы - была ли какая-то женщина, переходившая дорогу, создавшая помеху водителю, одному из участников дорожного движения, либо нет.

Даївці кажуть: розповісти про обставини аварії могли водії. Проте, один із них помер на місці, інший - у лікарні.

Сергій Кисельов, заступник керівника відділу ГУ МВС у Харківській області:

- Он был доставлен в больницу в тяжелом состоянии, и опросить его не представлялось возможным.

Розслідувати цю ДТП і з'ясувати причину зіткнення, кажуть правоохоронці, буде вкрай тяжко. Вижити поталанило тим пасажирам автобуса, що сиділи позаду, а вони не бачили, як сталася аварія. До того ж, у більшості людей складні травми й численні перелами - до багатьох із них медики правоохоронців поки що не пускають.