Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 червня 2011, 10:36 ДТП
На Волині нетверезий водій збив велосипедиста й втік з місця ДТП
На Волині нетверезий водій збив велосипедиста й втік з місця ДТП

ДТП з трагічними наслідками на Волині. Вранці не розминулися велосипед та легковик. Кермувальник двоколісного непритомний, у нього численні перелами. Чи виживе - невідомо, адже водій легковика покинув постраждалого край дороги, а сам - утік.

Лобове зіткнення сталося близько 5-ї ранку. Водій "Опеля" повертав, аж раптом із-за рогу виїхав велосипед. Що було далі - можна здогадатися з механічних пошкоджень автомобіля: увігнутий дах, розбите вітрове скло.

Петро Пилипчук, слідчий Горохівського РВ міліції:

- Сталося зіткнення автомобіля і велосипеда. Велосипедист на даний час знаходиться в Горохівській ЦРЛ у важкому стані.

Проте сам водій постраждалому допомоги не надав. Пригальмував на мить, і дременув у невідомому напрямку. Утім на місці ДТП залишилися фарба й уламки його автомобіля.

Андрій Владимир, керівник сектору УДАІ Волинської області:

- З місця пригоди вилучено залишок передньої фари автомобіля. Відповідно, було встановлено, що вона належить автомобілю марки "Опель-Омега". Таким чином, шляхом перевірки цих транспортних засобів, спочатку в межах району, було встановлено такий автомобіль. Він, дійсно, був причетним до даної пригоди, а також був затриманий водій цієї машини.

Тепер 24-річний Михайло свідчить, і вряди-годи вживає заспокійливе.

Затриманий:

- Я повішусь, я прошу вас, просто вздьорнусь…

Олександр Стернічук, кореспондент:

- Тільки-но підозрюваний опинився у чіпких міліційних обіймах, одразу був обстежений на ступінь алкогольного сп'яніння. І хоча візуально нетверезий стан парубка видно не було, медична техніка показала зворотне.

Михайло Петрашко, лікар-невропатолог Горохівської ЦРЛ:

- Виявлено 1,1 проміле алкоголю у видихаємому повітрі, що дало підставу поставити заключення - алкогольне сп'яніння. Норма рахується 0,2 проміле.

Тепер водій розповідає: покинути постраждалого на місці аварії його напоумив пасажир. У збитого велосипедиста лікарі діагностували численні політравми і несприятливий прогноз на життя.

Людмила Криштальська, лікар-реаніматолог:

- Відкритий перелам правої нижньої кінцівки, так само і закритий перелом стегнової кістки і гомілки. У хворого важка черепно-мозкова травма. Витікав ліпер з обох вушних раковин. Хворий важкий. Без свідомості.

Відповідати за скоєне, та ще й у нетверезому стані, хлопцеві доведеться за всією суворістю закону. Слідчі ж кажуть, що спіймали зловмисника гарячим слідом - справжній талан. Уже сьогодні молодик мав вирушати до Харкова, а звідтіля в Росію на заробітки.