Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 травня 2011, 14:00 ДТП
На Львівщині мікроавтобус збив на смерть 8-річну дівчинку
На Львівщині мікроавтобус збив на смерть 8-річну дівчинку

Восьмирічну дівчинку збив на смерть мікроавтобус у місті Ходорові, що на Львівщині. Дитина перебігала дорогу за кілька метрів від переходу. Водій не встиг загальмувати.

Аварія сталася близько сьомої вечора на автодорозі навпроти місцевої церкви. У храмі було чимало люду, утім, як загинула восьмирічна Діана - бачило лише кілька дітей.

Настя, свідок:

- Вона бігла на маївки, до церкви. Потім той, що її стукнув, виліз швиденько з машини, взяв її на руки, і телепає, і каже: "Дівчинко, ти жива, ти жива?". Вона нічого не казала, але ще дихала.

Дівчинка була без батьків. Чи бачила вона мікроавтобуса, що наближався, й чому перебігала дорогу за кілька метрів від переходу - цього правоохоронцям уже не з'ясувати.

Руслан Гвоздик, старший слідчий відділу Жидачівського РВ міліції:

- Вона перебігала, і водій, вчиняючи маневр і гальмуючи, не зміг вийти з даної ситуації, і вчинив наїзд.

Фельдшерка намагалася врятувати дівчинку, та марно.

Любов Заціровська, фельдшер швидкої медичної допомоги м. Ходорова:

- Дитина була в дуже важкому стані обкровавлена, без ознак життя, тиску не було, пульсу не було. Підсів той водій, що збив дитинку. Він мене благав, падав переді мною на коліна, щоб я рятувала дитину.

Медикам довелося рятувати ще й водія. Він так перехвилювався, що був у передінфарктному стані. Експертиза показала: він був тверезим. У критичній ситуації поводився згідно з правилами дорожнього руху, кажуть даївці. Тож хто винен у цьому ДТП - ще треба з'ясувати.

Михайло Зіняк, старший інспектор Жидачівського ВДАІ:

- На сьогоднішній день тяжко сказати, хто винен в цьому ДТП. Зараз проводяться ряд експертиз, зокрема, авто-технічна, судово-медичне дослідження. Після цього слідство встановить, хто винен в даному ДТП.