Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 травня 2011, 11:58 ДТП
У столиці співробітник ДАІ збив 9-річну дівчинку на переході
У столиці співробітник ДАІ збив 9-річну дівчинку на переході

ДТП за участі правоохоронця сталося у столиці. На переході співробітник ДАЇ поїхав на червоне світло та збив 9-річну дівчинку.

Трагедія сталася перед очима батька Юлії. Разом із двома дітьми він на зелене світло перетинав дорогу на вулиці Радунській. Меншу доньку тримав на руках, старша простувала попереду. Двома рядами стояли автівки і пропускали пішоходів. Юля дійшла до третього, аж раптом на неї, не скидаючи швидкості, наїхав легковик. Водій викрутив кермо ліворуч, але уникнути зіткнення не зміг.

Олег, батько постраждалої:

- Услышал сигнал, скрип тормозов, удар, отлетает ребенок.

Ігор, свідок:

- Услышал серьезный визг тормозов и увидел, как на переходе "Авео", такого морковного цвета, сбил девочку, вылетел на встречную и остановился бампер к бамперу к "копейке".

Подальші дії винуватця аварії неабияк здивували свідків ДТП.

Сергій, свідок:

- Виновник происшествия даже не подошел к девочке, даже не узнал, что там произошло. Он был занят тем, что разговаривал по телефону. Так понял, чтобы сделать так, чтобы ему не было плохо.

Максим, свідок:

- Когда приехал автомобиль гаишный, я видел, что виновник ДТП подошел, набрал номер и передал трубку гаишнику. Тот поговорил и вернул.

Згодом стало відомо: за кермом авта був співробітник Державтоінспекції. Правоохоронці кажуть, що водій сам постраждав, з травмами поїхав у лікарню.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Посилаючись на те, що він сам отримав певні тілесні ушкодження, зловив попутну машину і доїхав до лікарні, де також йому надавали медичну допомогу. Працівники ДАІ приїхали за місцем виклику, почали складати відповідні документи, але на той час вже цього винуватця ДТП вже не було. Протокол складали в той самий день, але не могли закінчити, доки не знайдуть винуватця того самого ДТП.

За слів свідків, інспектори ДАЇ протоколу не складали, записувати їхні свідчення відмовилися. Хрещена мати збитої дівчинки каже: намагалися навіть зробити Юлю винуватою.

Тетяна, хрещена мати постраждалої:

- Хотели сделать так, что ребенок выбегал на красный свет, т.е. обоюдная вина, а этого быть не могло.

Зараз дівчинка в лікарні. Від вердикту медиків залежить доля тепер уже колишнього співробітника ДАЇ.