Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 травня 2011, 11:46 ДТП
У Києві "Субару" вилетів на рейки швидкісного трамвая
У Києві "Субару" вилетів на рейки швидкісного трамвая

Чергова аварія у столиці і знову на трамвайних коліях. "Субару" спричинив затор вагонів, які не рухалися в обидва боки майже дві години.

Гадаєте, машини не вміють літати? Ламає стереотипи оцей "Субару Форестер" із литовськими номерами. Автівка їхала собі дорогою. Потім - незрозумілі кульбіти - і вона на трамвайних коліях. Про причини міркує інший учасник пригоди.

Анатолій, водій "Пежо":

- Превышение скорости литовской машины.

Анатолій кермував ось цим "Пежо". Їхав у крайній лівій смузі. Запевняє: швидкісного режиму не порушував. Можливо, не сподобалося це водієві "Субару", і він почав обганяти.

Анатолій, водій "Пежо":

- Меня начал обгонять "Субару" на литовских номерах, с непонятных причин - то ли его кто-то подрезал - его понесло, и он ударил мой автомобиль в зад, при этом вылетел на трамвайные пути.

Авто, вочевидь, зачепилося за високий бордюр, який став машині трампліном. Тридцятидворічний водій японця вижив, проте дістав численні ушкодження - закриту черепно-мозкову травму, забиття грудної клітки та живота. Його одразу шпиталювали. Машину ж взялися евакуйовувати.

Через аварію в самісінький час пік майже дві години не рухалися трамваї. На дорозі затор теж був - від побаченої картини шоковані водії їхати не поспішали. Врешті "Субару" витягли і припаркували на тротуарі.

Нині в "Київпастрансі" підраховують обсяги збитків після цієї ДТП. Нарахували псування майна та простоювання транспорту на десять тисяч гривень. Лінію швидкісного трамваю відкрили восени торік, проте на ній постійно щось ремонтують. Зокрема, через ДТП, які стаються тут нерідко. Це картате полотнище наче приваблює неприємності. Трохи раніше на цій самій вулиці Борщагівській пошкодив майно міста інший японець - "Тойота Авалон". Машина протаранила стіну переходу та зупинку трамваю. Відшкодовувати втрати мають винуватці аварій, кажуть правники.

Оксана Дегтярьова, юристка:

- Несуть цивільну відповідальність не лише перед особами, а перед майном, якому було завдано шкоду. Це майно може належати різним особам, як розуміємо, фізичним особам, чи юридичним. Серед юридичних осіб можуть бути будь-які підприємства, власники того ж самого дерева, дороги, будинки.

Компенсовувати збитки винуватці аварії можуть добровільно, або ж за вироком суду. В "Київпастрансі" вирішили широких жестів не чекати, і підготували позови про відшкодування.