Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 травня 2011, 15:41 ДТП
У Києві зафіксували кілька ДТП, в яких постраждали діти
У Києві зафіксували кілька ДТП, в яких постраждали діти

Збив - і не побачив. У Києві за останні дні зафіксували кілька пригод, під час яких автомобілі наїжджали на дітей. Чому збивають на пішохідних переходах?

Борис Сачалко, кореспондент:

- Оце от навіть не вулиця. Це автомобільний заїзд до будинку. Він завширшки буквально в кілька метрів. Але навіть таку відстань одинадцятирічна дівчинка із мамою пройти не змогла.

Данило, свідок:

- Она шла по тротуару, и вот сзади машина ее сбила. Она шла, СМС-ку писала.

Цю історію знають всі тутешні учні. Дівчинка ходить ось до цієї школи. Керівництво про інцидент не розповідає, замість нього говорять діти.

Мешканка м. Києва:

- С пятого класса девочка.

- Це вам в школі сказали?

- Так...

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Слава Богу, він переїхав їй тільки кінцівки ніг.

На щастя, життю дівчинки нічого не загрожує, але найближчі тижні їй доведеться провести в ліжку зі зламаними пальцями ніг. Як водій міг не помітити пішохода - нині це з'ясовують.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Водій, здаючи назад, він не побачив дівчинку. Він їй посигналив, але потім вона була в зоні його невидимості. Незважаючи на те, що дитина була на тротуарі, вона повинна була зреагувати на сигнал водія, і максимально себе уберегти від такого негаразду.

Це вже інше перехрестя - у центрі Києва. Тут днями автівка збила двох школярок і зникла. Водія знайшли вже надвечір. Дівчаток шпиталювали. Більшість таких випадків стається через елементарну неуважність кермувальників.

В Європі, аби подолати таку проблему, показують соціальну рекламу, щоб усі автомобілісти побачили і вжахнулись, як воно - збити людину. В Україні такі ролики тільки починають створювати. У ДАЇ вірять: допоможе.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Переглянувши такі жахливі наслідки після порушень правил дорожнього руху водіями, я не думаю, що вони потім сядуть за кермо чи то нетверезими, чи в такому стані, чи будуть перевищувати швидкість, чи виїжджати на смугу зустрічного руху.

Даївці вкотре закликають і водіїв, і пішоходів бути уважними і толерантними на дорозі. Разом з тим інспекція констатує: від початку року дітей в ДТП постраждало менше, ніж за аналогічний період торік.