Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 квітня 2011, 15:29 ДТП
На Сумщині загинув підліток, сівши в автомобіль з 14-річним приятелем
На Сумщині загинув підліток, сівши в автомобіль з 14-річним приятелем

13-річний школяр загинув, його на рік старший приятель - у лікарні. Такі страшні наслідки дитячих розваг - двоє друзів потайки від дорослих вирішили поїздити батьківською машиною. Та не втримали керма й урізалися в дерево.

14-річного Влада забрала "швидка", його на рік молодший тезко загинув. Класна керівниця хлопчика про все дізналася через кілька годин після аварії. Потім повідомила однокласників загиблого.

Вікторія Лаврик, класна керівниця загиблого:

- У всіх була істерика, хвилина мовчання, ніхто не міг повірити. Всі діти сказали, що в четвер будуть похорони, і всі однозначно хочуть піти. Влад був такий, дуже любив спілкування, майже вся школа його знає, такий активний був.

Владового приятеля тут не знають, він навчається в іншій школі. Хлопець украв у батька ключі до гаража, де стояли "Жигулі". Разом друзі залізли всередину, знайшли й ключі до автівки. Старший сів за кермо.

Вікторія Писаренко, керівник сектору УДАІ в Сумській області:

- Вирушивши в самостійну власну подорож, 14-річний водій не впорався з керуванням, на заокругленій ділянці дороги з'їхав на узбіччя і наїхав на дерево. Потужний удар прийшовся на правий бік автомобіля.

Саме там сидів 13-річний пасажир. Удар був такої сили, що від травм дитина померла. А ось малолітнього водія забрали до лікарні. У нього численні забиття й гематоми.

Вікторія Писаренко, керівник сектору УДАІ в Сумській області:

- Після зими у чималої кількості підлітків виникає бажання самостійно опанувати водійську майстерність. Часто це проходить потай від батьків.

Варто, напевно, батькам подбати, в першу чергу, про неможливість вільного доступу до ключів, як від гаражів, так і від автомобілів чи скутерів.