Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 квітня 2011, 13:08 ДТП
На Хмельниччині водій вантажівки збив 13-річну дівчинку
На Хмельниччині водій вантажівки збив 13-річну дівчинку

Тринадцятирічну дівчинку збила вантажівка на Хмельниччині. Школярка переходила дорогу за всіма правилами, а ось водій машини їх проігнорував. А найгірше - він навіть не зупинився допомогти пораненій дитині.

Тринадцятирічна школярка стоїть на тротуарі перед пішохідним переходом. Дороги не перетинає, поки не впевниться, що небезпеки немає. Ось автівка призупиняється, і дівчинка рушає. Та не доходить і до середини дороги - її на шаленій швидкості збиває вантажівка.

Андрій Щур, керівник відділу УДАІ у Хмельницькій області:

- Елементарно не виконуючи всіх вимог дорожнього руху, рухаючись по другій полосі, не надав переваги в русі, не надав переваги пішоходу.

Не надав, та ще й не зупинився. Водій білого фургону після зіткнення з людиною навпаки ще піддав газу. Дівчинка же від удару відлетіла на кілька метрів, її речі - ще далі. На відео видно, як їх збирають до купи свідки страшної аварії. На місце викликають "швидку", постраждалу ушпиталюють. Вже за двадцять хвилин вона на операційному столі.

Володимир Горлюк, завідувач відділу Шепетівської центральної районної лікарні:

- Під час операції виявлено масивний розрив селезінки, профузна кровотеча, забій лівої нирки, забій хвоста підшлункової залози.

Доки лікарі намагаються повернути школярку до життя, ДАЇвці шукають винуватця аварії. Всі пости зорієнтовані - виявити білу вантажівку. Роботу правоохоронцям полегшило саме ось це відео з автомобільного реєстратора. За кількадесят хвилин порушника затримують. Він спочатку все заперечує, та після перегляду відеопідтвердження здається.

Андрій Щур, керівник відділу УДАІ у Хмельницькій області:

- Даний відрізок дороги по вулиці Судилківській майже через кожні сто метрів позначений дорожніми знаками - наближення до пішохідного переходу і пішохідний перехід.

Чому знехтував правилами, водій пояснити не може. Не думав і про те, чи вбив людину. Тим часом, дівчинку медики таки врятували.

Володимир Горлюк, завідувач відділу Шепетівської центральної районної лікарні:

- Зараз дитина знаходиться у задовільному стані, ходить, їсть, говорить. Я думаю, що з дитиною буде все нормально.

Нині її тіло все у синцях та зеленці. Каже, пережите її лякає, та шок поступово минає. Радіє, що залишилася жива і не інвалідом. Обіцяє: коли вийде з лікарні знову піде до музичної школи, до якої не потрапила в день тієї страшної аварії.