Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 квітня 2011, 15:06 ДТП
У Сімферополі двоє різних водіїв, збивши пішоходів, втекли з місця ДТП
У Сімферополі двоє різних водіїв, збивши пішоходів, втекли з місця ДТП

Збив і втік. Одразу дві аварії за таким алгоритмом сталися в Сімферополі. Протягом однієї доби двоє кермувальників збили людей, і залишили їх помирати на дорозі.

Літню жінку з тяжкими травмами знайшли рано вранці. Вона лежала біля пішохідного переходу на в'їзді до Сімферополя. Вже за кілька годин винуватця аварії, який кинув постраждалу людину напризволяще й втік, затримали.

Дмитро Жуков, інспектор відділу ДАІ м. Сімферополя:

- Автомобиль и водитель был обнаружен на организации "Укрпочта" на стоянке.

Водій вантажівки розповів: побачив пішохода останньої миті. Виправдовується: одразу натиснув на гальма, але запізно, багатотонна машина зачепила людину.

Водій:

- Я остановился, подошел к нему, пульса, вроде бы, не было… Потом я очнулся на вокзале, не помню, как.

Правоохоронці кажуть: водій кинув поранену жінку на дорозі, коли та ще була жива. Нещасна померла від численних травм уже в реанімації.

Ще одного втікача затримали вночі. Увагу співробітників ДАІ привернув автомобіль "ВАЗ 2109".

Арсен Сеїтваапов, інспектор УДАІ в Криму:

- Ехал с повреждениями передней части, без фары левой, с разбитой фарой, также у него было выдавлено лобовое стекло, что характерно, повреждения были характерны, подходили для наезда на пешехода.

Водій "дев'ятки" побачив співробітників ДАІ й додав газу. Проте його машину заблокував патрульний автомобіль. Тоді кермувальник вискочив з салону і кинувся навтьоки. Далеко не забіг - за кількадесят метрів його наздогнали правоохоронці.

Арсен Сеїтваапов, інспектор УДАІ в Криму:

- Выяснилось, что, поступила информация от граждан, что данный автомобиль участвовал в ДТП, т.к. метрах в 400 от того места, где мы его задержали, увидели: лежал труп пешехода на проезжей части.

Затриманий водій та його пасажир були нетверезі. Як показала експертиза, вміст алкоголю в їхній крові в декілька разів перевищував допустиму норму.

Водій:

- Что-то пил?

- Да, пиво.

- В каком количестве?

- 1,5 - 2 литра, даже 2.

Спочатку 22-річний кермувальник "Жигулів" категорично заперечував, що збив людину. Ба більше - стверджував, що був без машини, і просто гуляв уздовж траси.

Водій:

- Машина твоя?

- Машину в первый раз вижу.

- За рулем не ехал?

- Нет, конечно!

На місці ДТП знайшли дзеркало "дев'ятки", уламки фар, а на автомобілі - кров і волосся загиблого. Тож врешті водій зізнався в скоєному.

Андрій Лядовой, інспектор УДАІ в Криму:

- Пассажир этого автомобиля дал показания, что да, действительно, ими был осуществлен наезд на пешехода.

Тепер обидва водії під вартою, і чекають на суд. Правоохоронці кажуть: їхня втеча збільшує провину, і змусить Феміду винести суворіший вирок.