Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 березня 2011, 15:07 ДТП
На трасі Одеса-Київ зіткнулися 9 автомобілів
На трасі Одеса-Київ зіткнулися 9 автомобілів

Жахлива аварія на Одещині: 9 автівок склалися як доміно на Київській трасі. ДТП сталася через густе задимлення - горіла суха трава на узбіччі. Жертв в автокатастрофі немає, та на лікарняних ліжках із тяжкими травмами опинилися і водії, і пасажири.

Масштабна аварія на трасі Одеса-Київ. Усе сталося через густу димову заслону на дорозі. В імлі одна по одній склалися аж 9 автівок.

Олександр Ткаченко, заступник керівника УДАІ в Одеській області:

- Данное ДТП стало причиной, быстрее всего, подпала или хозяйственной деятельности, или чьей-то корыстной деятельности, после чего пошло задымление проезжей части дороги. Первый из автомобилей, который увидел опасность задымления, снизил скорость, и остановился. Все последующие автомобили осуществили наезд на стоящее средство.

Олександр Прокопов одним із перших устиг загальмувати. Та ззаду його "Ланос" вдарили ще три авта.

Олександр Прокопов, постраждалий:

- Хаос автомобильный. Сзади две грузовые 4-тонники, которые все это подмяли. Спасло то, что не произошло возгорания, взрыв. Потому что сзади идущая машина на газовой установке, которая трижды билась об нас. Могло произойти более тяжелое.

До приїзду "швидкої" рятувати людей допомагало подружжя медиків, яке теж постраждало в ДТП. 9-ьох людей доправили до шпиталю.

Микола Олександров, завідувач відділу Іванівської лікарні:

- В настоящее время у нас находится 4 человека стационарно больных, и госпитализировано сегодня ночью два человека. Состояние их всех удовлетворительное, там множественные ушибы, ссадины, кровоподтеки, режущие.

32-річний Сергій розповідає: як в'їхав у димову заслону, одразу зменшив швидкість, та не уникнув зіткнень спереду й позаду. Щоб не загинути в металевій пастці, вибіг з авта - простісінько під колеса.

Сергій Мазуркевич, постраждалий:

- Жена выбежала с машины, чтоб не прижало в машине. Я тоже, естественно, начал выходить, в шоковом состоянии. Ноги целые, все было, пока я, уже не помню, то ли возле машины, то ли обошел машину, сбивает меня проезжающая машина, в результате чего поломало мне ноги там, сзади голову в разных местах.

У постраждалого розтрощені кістки таза, перелами обох ніг, рвані рани голови та обличчя. Дружина Сергія рятувалася самотужки. Тікала з авта босоніж.

Марина Мазуркевич, постраждала:

- Вже не було коли їх одягати, то я вибігла боса, через то я попекла ноги, підошви.

- Ви відчували, коли бігли?

- Звичайно, відчувала. Я не знала, куди мені бігти, чи вперед, чи назад. То вже я бігла вперед, я не знала, скільки мені бігти. Я думала, може там і поле горить.

Розслідують причини аварії слідчі. А постраждалі сподіваються отримати компенсації.