Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 березня 2011, 16:34 ДТП
На Полтавщині сільський голова на смерть збив чоловіка і втік
На Полтавщині сільський голова на смерть збив чоловіка і втік

На Полтавщині сільський голова на авто збив односельця і втік з місця пригоди. Втім, вже наступного дня правоохоронці знайшли втікача. У селі те, що сталось, розцінюють як подвійну трагедію - людям шкода і загиблого, і сільського голову.

Коли з автодороги до районної лікарні привезли скаліченого 37-річного чоловіка, медики допомогти йому вже не могли. Травми постраждалого були несумісні з життям.

Валентина Малечко, фельдшер станції швидкої допомоги:

- Він був в тяжкому стані, без свідомості, полі травми. Доставили ми його в приймальне відділення, визвали реанімаційну бригаду.

На місці пригоди правоохоронці знайшли рештки машини, яка вбила чоловіка. Окрім частин бампера, на асфальті лишився й номер автомобіля, що скоїв наїзд.

Володимир Задоркін, в.о. керівника Великобагачанського райвідділу міліції:

- По номерному знаку дали запрос, и по картотеці ДАІ нам надали відповідь, що машина належить Устивицькій сільраді Великобагачанського району, який в службовій діяльності використовує голова селищної ради.

Винуватця пригоди правоохоронці застали вдома. Поряд з будинком стояв "ВАЗ" зі слідами удару та без номерного знаку. Чоловік був настільки п'яний, що не міг відповісти на жодне питання.

Володимир Задоркін, в.о. керівника Великобагачанського райвідділу міліції:

- Останні три-чотири години він взагалі казав, що нічого не пам'ятав, після чого він був відправлений у районну лікарню на освідєтельствование на стан алкогольного сп'яніння. Що получилось - підтвердження.

У селі шоковані цією подією. Місцеві шкодують і загиблого, і його вбивцю. Про 45-річного сільського голову в Устивиці кажуть лише добре. Визнають за ним єдину ваду - зловживав алкоголем.

Ксенія Петрівна, мешканка села Устивиці:

- Я йому просто говорила в очі, не тільки поза вночі, що буде, Серьожа, трагедія, і так і сталося. Він доброзичлива людина, я не знаю, як так сталось, що він став зловживати спиртним, всім на допомогу йшов - допомагав і старим і малим.

Втім, горілка - біда всього села, кажуть місцеві. Нерідко пиячать тут навіть жінки. Винуватцеві ж ДТП, внаслідок якого загинув його односелець, загрожує від 3 до 8 років тюрми.