Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 лютого 2011, 13:52 ДТП
Під Одесою на переїзді "Застава-1"локомотив протаранив фуру
Під Одесою на переїзді "Застава-1"локомотив протаранив фуру

Дежавю - знову аварія на залізничному переїзді! Під Одесою локомотив протаранив фуру, що стала посеред колії. Водій опинився за крок до лиха. Правоохоронці констатують: катастрофа на Дніпропетровщині, де на коліях загинули 45-теро пасажирів автобуса, декого з водіїв нічому так і не навчила.

Аварія сталася на залізничному переїзді "Застава-1", що біля Клеверного мосту неподалік Одеси. Водій фури виїхав на колії і зупинився. За кілька секунд вантажівку зніс локомотив. Це зафіксувала камера спостереження, встановлена на сусідній автозаправці.

Лише дивом не постраждав водій: удар локомотива припав на кузов. 46-річний чоловік пояснює: став на колії, аби пропустити попередню вантажівку. А та не здала вперед.

Олексій Іванович, водій фури:

- Переезжал переезд, создавала помеху впереди остановившаяся машина, я остановился на переезде, отчего произошло столкновение.

- Вы видели поезд?

- Когда переезжал переезд, нет. Сигнализации не было. Когда я остановился, когда машина мне помешала, тогда я услышал сигнализацию, хотел сдать обратно, но при гололеде не смог.

Тим часом, у правоохоронців інша версія пригоди. На відео чітко видно, що попереду вантажівки не було жодного транспорту.

Ренат Шайхутдинов, керівник лінійного пункту міліції на станції "Застава-1":

- Получилось, как он объясняет, что он остановился, чтоб пропустить другую фуру, в этот момент он вышел объяснять, что он вышел, чтоб сдать назад, и увидел поезд уже за метров 30-40. Но как показала видеосъемка заправочного пункта, он не пропустил поезд, там реально видно, что поезд шел, он решил перед самым поездом проскочить.

Аварія сталася через грубу помилку водія, впевнені міліціянти. Про наближення локомотива на переїзді сигналізували всі спецзасоби.

Олег Ніколаєв, інспектор УДАІ в Одеській області:

- ДТП произошло по вине водителя, который грубо проигнорировал правила проездов железнодорожных переездов при исправно рабочей звуковой световой сигнализации. Он заехал на ж/д переезд, в результате чего произошло столкновение с локомотивом. По счастливой случайности, ДТП произошло без пострадавших, могло быть совершенно все по-другому.

Водія, що допустив зіткнення з потягом, тепер чекають грошові витрати. І ремонтом вантажівки не обійдеться - доведеться віддавати чималі кошти й залізниці.