Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2011, 12:50 ДТП
У Криму "швидка" на смерть збила пішохода
У Криму "швидка" на смерть збила пішохода

Смертельна ДТП Миколаївщині. Автомобіль "ДЕУ" на порожній дорозі злетів у кювет і кілька разів перекинувся. У машині був лише водій, від травм він помер. Імовірно, аварія сталася через перевищення швидкості. Про інші убивчі ДТП - дивіться далі.

"Швидка" збила пішохода у Криму. Аварія сталася в Білогірському районі півострова. Медичний транспорт перевозив пацієнта з черепно-мозковою травмою з Феодосії до Севастополя. Мчав швидко, та раптом на дорозі з'явився перехожий. Водій машини не встиг зреагувати. Від сильного удару 27-річний чоловік загинув. Даївці з'ясовують усі обставини ДТП.

Водій машини швидкої допомоги:

- Везли тяжелого больного в Севастополь. Он перед машиной выскочил.

- Как вы его заметили?

- Как это самое!

- Встречная машина была?

- Была встречная!

- А мигалки было все включено?

- У меня все включено, да.

 

На Волині під колеса автобуса потрапила мати з донькою. 43-річна жінка загинула, школярка з тяжкими травмами в реанімації. Зі слів даївців, винні в аварії самі перехожі, бо перетинали дорогу у непризначеному для цього місці. Водій каже, люди вибігли раптово. І хоча асфальт був сухим, а швидкість невеликою, не допомогло навіть різке гальмування.

Валентин, водій автобуса:

- При роз'їзді із зустрічною машиною вискочила жінка прямо під колеса автобуса. Зробити нічого не міг: ні зупинитися, нічого. Кинув в сторону, як міг, але зіткнення не уникнув.

Автобус збив пішоходів і зупинився за тридцять метрів від місця трагедії. За збігом обставин, жінка з дитиною поспішала саме на цей рейс.

Олександр Паламарчук, інспектор сектору УДАІ Волинської області:

- На момент ДТП в автобусі перебувало до 20 пасажирів, травм з них ніхто не зазнав. Водій тверезий. Ділянка дороги на момент аварії була сухою. Проведено огляд, ведеться слідство.

 

Під колесами авта загинув хлопець у Запоріжжі. Закривавлене тіло знайшли перехожі, вони й викликали міліцію. Судмедекспертиза показала: травми свідчать про те, що юнака збив легковик. У ДАЇ припускають: то могла бути або "Таврія", або "Славута". Особа постраждалого вже відома. Це 19-річний місцевий мешканець, що напередодні ввечері пішов з дому й не повернувся. Тепер правоохоронці розшукують водія, що втік з місця ДТП.

Андрій Топчій, керівник сектору УДАІ Запорізької області:

- Що спонукало водія залишити місце пригоди - в подальшому встановить слідство.

 

А на кримському півострові через півтора місяця даївці затримали водія, що 30 грудня на трасі "Сімферополь-Феодосія" збив пішохода і втік з місця аварії. Від травм п'ятдесятирічна жінка померла миттєво. Аби знайти водія-втікача, правоохоронці опитували місцевих мешканців, перевіряли станції технічного обслуговування, гаражі. Врешті-решт ця робота дала результат: у Кіровському районі затримали 28-річного власника "Жигулів". Чоловік устиг відремонтувати авто, а зламані деталі, що свідчили про ДТП, втопив у водосховищі.

Олександр, затриманий:

- На данном автомобиле "ВАЗ 2108" совершил наезд на пешехода в темное время суток, после чего я остановился, вышел, посмотрел, увидел лежащее тело на дороге, испугался, сел и уехал. Повреждения были: разбиты фара, капот и лобовое стекло. На следующий день в середине дня поехал все это, купил и поменял. О происшествии никуда не сообщил, потому что испугался сильно.