Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2011, 15:51 ДТП
На Волині водій "ВАЗу"не помітив, як збив чоловіка
На Волині водій "ВАЗу"не помітив, як збив чоловіка

Чотири години волинські ДАЇвці шукали водія, котрий збив людину й кинув її помирати на дорозі. Водій втік, але залишив чимало зачіпок для правоохоронців.

Аварія сталася поблизу села Карасина. О десятій вечора місцеві мешканці побачили на узбіччі закривавленого невідомого чоловіка. Розповісти, що з ним сталося, бідолаха не міг навіть після чималої дози знеболювального.

Петро, постраждалий:

- Нічого я не пам'ятаю.

- А ви кудись поверталися, чи звідкись йшли?

- Повертався.

Лікарі кажуть: чоловік народився в сорочці. З такими травмами голови виживають одиниці.

Віктор Волчук, завідувач відділу Камінь-Каширської ЦРЛ:

- Черепно-мозкова травма, забій головного мозку, забійна рвана рана правої скроневої ділянки голови, забійна рана правого стегна. Стан на момент теперішній середньої важкості.

Коли медики рятували постраждалого, міліція шукала його кривдника. Оглянувши місце, правоохоронці з'ясували: чоловіка збив автомобіль. Від сильного удару черевики пішохода залетіли на дерево. Були й інші докази ДТП: поламані двірники "ВАЗа", фрагменти лобового скла, протектори шин на снігу, а головне - залишки синьої фарби. Тож міліціянти взялися шукати машину.

Василь Савчук, керівник підрозділу ВДАІ Камінь-Каширського району:

- Було перекрито усі шляхи можливого руху даного автомобіля, і в подальшому був автомобіль встановлений, затриманий у Ковелі на стоянці.

Автомобіль належав 25-річному Юрієві. У село він привозив свого знайомого. Самовидці кажуть, обидвоє друзяк були напідпитку, встигли посидіти в місцевому барі. Розійшлися о пів на десяту: один попрямував до родичів, інший - рвонув на Ковель. Водій твердить: що збив людину - не помітив, не завважив і того, що машина без переднього скла.

Юрій, затриманий:

- Не помітив, що це взагалі сталося. Мені тільки телефоном повідомили, що мене шукають і в машини лобове скло розбите…

Утім, такі пояснення від відповідальності кермувальника не врятують. За фактом наїзду на пішохода, а також зникнення з місця пригоди вже порушено кримінальну справу.