Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 лютого 2011, 11:52 ДТП
Негода спровокувала безліч дорожніх пригод у країні
Негода спровокувала безліч дорожніх пригод у країні

Негода, що вирувала вихідними у країні, спричинила багато дорожніх пригод. Через хуртовини, ожеледицю та різкий перепад температур автівки масово таранили одна одну.

Троє людей загинули на Донеччині. Через хуртовину "Волгу" знесло з траси, й вона опинилася в кюветі. Це побачив кермувальник вантажівки й допоміг власникові вибратися з понівеченого легковика. Коли чоловіки вийшли на дорогу, на них наскочив пасажирський автобус. Від удару водіїв затисло між машинами. Вони загинули, а пасажир автобуса від травм помер у лікарні. З переламами ніг там опинився й кермувальник громадського транспорту.

 

Троє херсонців загинули на Миколаївщині. Водій "МАЗа" пригадує: того ранку йшов дощ, і йому довелося їхати дуже повільно. А ось водій "Ланоса", вочевидь, кудись поспішав. Тож коли натиснув на гальма, легковик став некерованим. Кермувальник автокрана намагався уникнути зіткнення, й майже зупинив його, та на слизькій дорозі "Ланос" на швидкості влетів під багатотонну машину.

Станіслав, водій автокрана:

- Смотрю - на встречу едет "Ланос". Я смотрю - за 50 метров он тормозит. Его разворачивает поперек. Я практически остановился, и он ударился боком в передний бампер.

 

Двадцять один пасажир і водій маршрутки потрапили до лікарні в Харкові. Там мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою. Довгомір повертав на перехресті, й не розминувся з "Мерседесом", в салоні якого було повно людей. У ДАЇ кажуть: водій вантажівки перед тим, як повертати, мав пропустити весь зустрічний транспорт. Утім, припускають, що маршрутка їхала занадто швидко. Як наслідок - усіх, хто був у мікроавтобусі, травмовано через різке гальмування. У вісьмох пасажирів тяжкі забиття й перелами.

Олег Никоненко, старший інспектор відділу ДАІ м. Харкова:

- В наслідок дорожньо-транспортної пригоди постраждало 22 особи. Всі пасажири маршрутного автобуса. З місця події до медичних закладів міста було доставлено 8 осіб, які були госпіталізовані. Протягом наступних трьох годин до медичних закладів міста звернулися ще 14 осіб, які були відпущені додому після надання медичної допомоги та консультації.

 

Погіршення погодних умов далося взнаки й на дорогах Львівщини. На трасі "Київ-Чоп" сталося одразу дві ДТП. В першій вантажівка не розминулася з рейсовим автобусом "Львів-Буськ". Внаслідок цього один його пасажир загинув, пасажир і водій машини - травмовані. А у другій пригоді автобус урізався в колону вантажівок, що припаркувалися на узбіччі. Кермувальники довго не могли роз'їхатися, чим спричинили чималий затор на міжнародній трасі "Київ-Чоп".

Віктор Панькевич, керівник Буського взводу ДПС:

- Не враховуючи погодні умови, стан дорожнього покриття, неуважність водіїв призвела до такого трагічного випадку на даній автодорозі.