Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 лютого 2011, 12:19 ДТП
В Одесі на пішохідному переході збили жінку з 5-річною дитиною
В Одесі на пішохідному переході збили жінку з 5-річною дитиною

Одеські кермувальники вкотре демонструють нехтування дитячим життям. За короткий період 2011-го водії травмували вже 13-ох неповнолітніх, а одна дитина загинула. Найбільше обурює те, що діти потрапляють під колеса на пішохідних переходах.

Аварія сталася на пішохідному переході, навпроти школи на вулиці Люстдорфська дорога. Свідки, на очах яких розігралася трагедія, розповідають: жінка саме вела "зеброю" дитину за руку. Цієї миті їх збила автівка.

Тетяна, свідок:

- Я увидела, что машина обгоняет иномарка, прямо на огромной скорости обгоняет маршрутку саму. И я, получается, дернулась вперед, успела ребенка оттащить. А подруга, сзади меня подруга улетела с малым. Ребенок, получается, улетел на метров 20-30 вперед… А мать улетела вбок… Получается, весь удар пришел на ребенка.

В обох постраждалих - тяжкі перелами, найбільше дісталося 5-річній дитині.

Алла Марченко, керівник відділу ДАІ м. Одеси:

- И у матери, и у ребенка травмы - закрытые черепно-мозговые, сотрясение головного мозга, также у ребенка перелом тазовой кости со смещением обломков. То есть, следует отметить, что предварительно это вина водителя. На данном участке дороги расположены две школы по бокам. Также есть все знаки, ограничивающие как скорость движения, так и предупреждающие о том, что есть нерегулированный пешеходный переход.

Місцеві мешканці обурюються: кажуть, водії не зважають на попередження, що поряд - школа. Швидкості на небезпечній ділянці не зменшують.

Надія Григорівна, свідок:

- Машины едут одна за одной, ни одного ребенка никогда не пропустят! Дети тупо летят, останавливаются возле перехода, стоят. Но дети есть дети. Когда звенит звонок в школе, они знают, что там в школе замечания будут, дневники забирают, что опоздали на уроки, они тупо перебегают светофор, и ни один водитель, к сожалению моему большому, не остановится!

За останній тиждень це вже третій наїзд на малих пішоходів в Одесі. Тяжких травм дістало двоє школярів. Збили дітей саме на пішохідному переході.