Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 січня 2011, 15:17 ДТП
У Криму 14-річний велосипедист збив водія тролейбуса
У Криму 14-річний велосипедист збив водія тролейбуса

Дорожні пригоди, зафіксовані в Криму, підтверджують: небезпеку на дорозі становлять не лише круті іномарки, а й старі народні автівки. А пішоходам, крім машин, слід боятися й велосипедистів.

Винуватцем кривавої аварії на трасі "Саки - Орлівка" став водій старенького "Москвича". Чоловік вирішив потягатися швидкістю з "Фольксвагеном".

Сергій Карпов, керівник ВДАІ Сакського району:

- Водитель автомобиля "Москвич-2140", двигаясь со стороны с. Тепловка, в сторону Ивановка, при совершении обгона вышел на полосу встречного движения, где совершил ДТП - столкновение с автомобилем "Мерседес".

Водій "Мерседеса":

- Ехал я со стороны Сак в Севастополь, ко мне приближался "Фольскваген" - транспортер, на большой скорости обгонял "Москвич" его. "Москвич" начало нести, его развернуло, и в меня. Ну, всё. Мы улетели в кювет.

Шансів вижити у власника радянського легковика практично не було. Від потужного удару передня частина "Москвича" перетворилася на купу брухту, а 35-річний мешканець Симферопольського району дістав травм несумісних з життям.

 

Велосипедист збив людину поблизу села Доброго, що неподалік Кримської столиці. Це сталося, коли водій міжміського тролейбуса вийшов на дорогу, аби полагодити свій транспорт. Саме цієї миті на 46-річного чоловіка й наїхав двоколісник. Свідки розповіли даївцям, що винуватець аварії був одягнений в спеціальний велокостюм, і не був схожим на мешканця найближчих сіл.

Андрій Рябиков, керівник відділу УДАІ в АР Крим:

- Это был, скорее всего, член какой-то велогонки. Оно так и оказалось. Спортсмен отстал от основной массы велосипедистов, решил догонять, но тут внезапно на проезжую часть на полосу движения вышел водитель троллейбуса, произошло столкновение.

Спортсмен від удару також упав, але відбувся лише переляком. Швидко підвівся й утік, покинувши на дорозі постраждалого тролейбусника зі зламаною ногою. Про інцидент хлопчина, який навчається в школі олімпійського резерву, нікому не розповів.

Тренер:

- О происшествии я не знал, он мне ничего не сказал, но в присутствии гаишников сегодня рассказал, как все было.

Лише наступної доби, коли винуватця аварії розшукали правоохоронці, той зізнався у скоєному. 14-річний підліток розповів: не встиг вчасно викрутити кермо. Коли ж зрозумів, що накоїв - злякався й втік. Тепер з полохливим спортсменом спілкуються слідчі.