Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 січня 2011, 12:02 ДТП
Погода ускладнила ситуацію на дорогах України
Погода ускладнила ситуацію на дорогах України

Сюрприз піднесла українським водіям погода. Дороги замело мокрим снігом, і саме це стало причиною більшості ДТП. Про тих, хто не витримав випробування погодою - далі в сюжеті.

Цей металобрухт іще кілька годин тому був машиною. Її водієві не хотілося тягнутися за вантажівкою, і він пішов на зухвалий обгін.

Світлана Добровольська, керівник відділу УДАІ у Львівській області:

- Грубо порушив правила дорожнього руху, а саме - правило обгону. Він не переконався у відсутності зустрічного транспорту. Намагаючись обігнати "ДАФ", вантажівку, він не встигає. В результаті стається зіткнення із задніми колесами "ДАФу".

А далі все відбулося за кілька секунд. Водій намагається вирівняти автівку, але марно: її відкидає в інший бік - на зустрічну смугу, просто під колеса іншої вантажівки, що рухається назустріч. Від лобового зіткнення водій "Шкоди" та четверо його пасажирів гинуть на місці.

Світлана Добровольска, керівник відділу УДАІ у Львівській області:

- На момент дорожньо-транспортної пригоди в автомобілі "Шкода" знаходились чотири пасажири та водій. Водію 50 років, і діти 15, 16, 14-ти років.

Водія вантажівки, що їхав назустріч, шпиталювали. У чоловіка - закрита черепно-мозкова травма та переломи.

 

Автомобільний хет-трик - у Запоріжжі: водій "ВАЗу" протаранив одразу три автівки. Спочатку "Лада" вилетіла на зустрічну: там протаранила "Жигулі", а потім - маршрутку. Не оминув цього дорожнього хаосу й "Ланос". Він теж в'їхав у "ВАЗівку". Тільки якимось дивом жертв у цій пригоді не було. До лікарні потрапив лише винуватець масової ДТП - водій "десятки".

Володимир Гаранін, інспектор УДАІ м. Запоріжжя:

- Водитель "ВАЗ-21104" не выбрал безопасную скорость движения, не справился с управлением, выехал на встречную, вследствие чего повреждены четыре автомобиля, один человек доставлен в пятую горбольницу.

 

Там же, у Запоріжжі, не поділили греблю Дінрогеса "БМВ" і "Форд". Постраждали водій "Форда" і його пасажирка. Кермувальник "БВМ" від госпіталізації відмовився, а ось двоє його пасажирок потрапили до лікарні.

Віктор Середа, керівник відділу УДАІ м. Запоріжжя:

- Водитель "Форда" не учел погодные условия, не справился с управлением, выехал на полосу встречного движения. Серьезно повреждены два автомобиля, 4 человека доставлены в больницу.

 

Ця машина вискочила на тротуар, збила бабусю і втекла. Але за кілька хвилин водія замучила совість.

Іван Терлюк, в.о. керівника ВДАІ Гусятинського РВ міліції:

- Лишив машину, закрив, вернувся назад, до потерпілої, підняв її, посадив на лавку, і з місця пригоди поїхав.

Шукали машину до вечора. Знайшли б швидше, але біда - погода погана.

Іван Терлюк, в.о. керівника ВДАІ Гусятинського РВ міліції:

- Пошуки даного автомобіля ускладнювали кліматичні умови, бо падав дощ і змивали всі сліди рисунка протектора.

Щоб знайти автвіку, тамтешні міліціянти обійшли кожен двір. Пошуки дали результати - машину таки знайшли. Нині водій під слідством. Бабуся, яка втрапила під колеса, в лікарні.

Михайло Данилюк, завідувач відділення районної лікарні м. Гусятина:

- Відкрита черепно-мозкова травма з забоєм головного мозку, множинними забоями м'яких тканин, перелом правої гомілки і перелом правої руки.