Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 грудня 2010, 16:57 ДТП
На Київщині водій "Кіа" збив на смерть двох жінок на переході
На Київщині водій "Кіа" збив на смерть двох жінок на переході

Кривава ДТП на Київщині. У селі Таценків автівка збила двох жінок. Від удару вони померли миттєво. Деталі трагедії з'ясовував на місці Олександр Дем'янчук.

ДТП сталася близько сьомої ранку. Перед очима в пасажирів маршрутки, "Кіа" збила двох перехожих. Вони відлетіли на сто метрів. Двадцятип'ятирічний водій виправдовується - швидкості не перевищував, жіночки самі вибігли на дорогу.

Олександр Ткаченко, заступник керівника УДАІ в Київській області:

- З пояснень водія, що вони раптово з’явилися на проїзній частині. Пояснює, що вони голосували, і тим самим вийшли на проїзну частину, він не встиг загальмувати.

Та зі слів самовидців, обидві жінки переходили дорогу. Крайньою лівою смугою мчала маршрутка. Вона пригальмувала. У цей час її намагалася обігнати "Кіа". Швидкість, кажуть, була дуже великою. Адже водій не зміг нічого вдіяти, коли перед ним з'явилися люди.

Свідок:

- Остановка, перехід, получається. І протянути сто метрів - це ж надо таку швидкість мати, і наповал убив - це не те, що покалічені.

Олександр Ткаченко, заступник керівника УДАІ в Київській області:

- Існує декілька версій, яка остаточно буде прийнята - тоді буде чітко визначено, що робив водій, і що робили пішоходи. Зараз триває по цій справі слідство, будуть чітко визначено, хто винен в даній ситуації. Будуть проведені слідчі дії, експертиза.

Натомість таценківці побоюються, що це не остання смерть. Школи в селі немає, тому діти, щонайменше, двічі на день перетинають трасу.

Василь Нечипорук, голова органу самооргазації с. Таценків:

- Наші жителі неодноразово зверталися до мерії з проханням виходу на автодор, аби облаштували регулюючого світлофору, або виконання перекидного мосту для переходу траси, та мерія і орган самоорганізації села це питання не може вирішити самотужки через брак коштів.

Любов Пономаренко, мешканка с. Таценків:

- Ходит молва, якобы, нужно столько-то количество смертей, чтобы поставить светофор. Но это дико.

Люди сподіваються, що загиблих ніхто не рахуватиме, і на нещасливий перехід таки звернуть увагу.