Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 грудня 2010, 12:07 ДТП
У Чернівецькій області легковий автомобіль "Део" зіткнувся з локомотивом
У Чернівецькій області легковий автомобіль "Део" зіткнувся з локомотивом

Знову аварія на залізничному переїзді. Сталася вона в Чернівецькій області. Легковий автомобіль "Део Сенс" зіткнувся з маневровим локомотивом. 28-річний водій автівки потрапив до лікарні зі складними травмами.

Водій "Деу" не зважав ані на звукові, ні на світлові попередження - виїхав на залізничний переїзд просто перед потягом. Машиніст локомотива з 20-річним стажем ту ніч згадує неохоче.

Микола Григоряк, машиніст:

- Він швидкість зменшував. По всіх признаках, він мав би зупинитися, але цього не відбулося, він їхав дальше. Ми застосували гальмування, але з тим, що швидкість була, і вага локомотива, це вам не автомобіль, уникнути не вдалося зіткнення, і він постраждав.

На переїзді, де сталося зіткнення, немає шлагбаума. Працівники лінійного відділу міліції кажуть: потреби не було, адже досі тут не було жодної аварії.

Микола Гуцуляк, керівник ЛВ міліції станції Чернівці:

- Водій автомобіля "Деу Сенс" допустив зіткнення з залізничним тепловозом, внаслідок чого вийшла з ладу гальмівна система тепловоза, і машиніст був змушений використати ручне гальмування. Не вдалося запобігти цьому зіткненню, тому тепловозом автомобіль був протягнутий по залізничній колії протягом 450 метрів.

Водієві-порушникові 28 років. Нині він в Кіцманській районній лікарні. Медики оцінюють його стан як критичний, адже дістав украй тяжких травм.

Мирослав Заліщук, співробітник Кіцманської районної лікарні:

- З діагнозом "поєднана залізнодорожна травма, закрита черепно-мозкова травма, мозкова травма, перелом склепіння черепа з переходом на основу, забій головного мозку важкого ступеню, мозкова кома. Контузійний розрив правої легені, травматичний шок третьої ступені.

Постраждалий і досі не прийшов до тями. Лікарі запевняють: роблять усе можливе, аби допомогти чоловікові.

Василь Андроник, завідувач відділення Кіцманської районної лікарні:

- Прогнози не можемо давати, тому що я вже говорив сьогодні, стан хворого критичний. До тями він не приходив, на подразники не реагує, знаходиться на штучній вентиляції.

А правоохоронці, тим часом, з’ясовують усі деталі цієї трагедії. Тривають й експертизи, які мають показати, чи був водій напідпитку.