Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 грудня 2010, 15:22 ДТП
У центрі Львова відбулося зіткнення трамвая з маршруткою
У центрі Львова відбулося зіткнення трамвая з маршруткою

У середмісті Львова трамвай зійшов з рейок. Вагон зіштовхнувся з маршруткою: восьмеро пасажирів дістали травм.

Пан Роман їхав з церкви додому, здавалося б, найбезпечнішим транспортом - трамваєм, а потрапив до лікарняної палати. У дідуся забій огруддя та травма руки. Пригадує сильний удар і гуркіт.

Роман Микитенко, постраждалий:

- Трамвай не їхав, трамвай чекав на свого світлофора. А він маршруткою гнав. Боже, то страхіття, як він гнав, вот. І його зацепив, і всьо.

Окрім пана Романа до лікарень потрапило ще семеро пасажирів трамвая та маршрутки. Частину медики відпустили додому. Декому доведеться лікуватися.

Олександр Луговий, керівник Львівського міського травмпункту:

- У двох пацієнтів травми легкого ступеню, вони були оглянуті, була надана їм медична допомога. Вони відпущені додому, і одного госпіталізовано із травмами грудної клітки.

Маршрутка зіткнулася з трамваєм на перехресті центрального проспекту міста з невеличкою вулицею. Рух тут регулюють світлофори. Водії обох транспортних засобів заплуталися у трьох кольорах. Кожен каже, що не винен.

Іван Толобко, водій маршрутки:

- Ми їхали, нам світило зелене. Ми доїжджали до світлофора, було якраз жовте. Якби було червоне - люди би йшли, правильно?

Ольга Євстигнеєва, керівник трамвайного маршруту:

- Вона під’їхала до світлофора - було червоне світло. Загорілося зелене, вона тронулася, виїхала на перехрестя, дивиться - з лівої сторони маршрутка на всій швидкості, вона загальмувала, но він з такою швидкістю летів, вона не встигла загальмувати, і врізався.

Усі, хто бачив, як сталася аварія, одностайні - маршрутка мчала на великій швидкості. Та, хто саме винен у пригоді, ще мають з’ясувати правоохоронці.

Світлана Добровольська, керівник відділу ДАІ у Львівській області:

- На даний момент проводиться слідство. З’ясовують, чи водії були тверезими. Взято в них зараз кров на еталон. На даний час можна сказати, за попередніми даними, водій трамвая не дала можливості закінчити проїзду перехрестя водію автобуса, тому й сталося зіткнення.