Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 грудня 2010, 16:02 ДТП
На Полтавщині вантажівка протаранила автобус з пасажирами
На Полтавщині вантажівка протаранила автобус з пасажирами

Вантажівка проти автобуса. На Полтавщині багатотонна машина виїхала на смугу зустрічного руху й зім’яла рейсовий транспорт. Водій вантажівки помер ще до зіткнення.

Це аматорське відео зроблене за кілька хвилин після аварії. Люди з розчавленого вантажівкою автобуса рахують постраждалих.

Постраждала:

- Скажіть пожалуйста, як мені в "скору подзвонить" на Пирятин?

На уламках автобуса - кров. У середині - поламані стільці й розкидані речі. До місця трагедії прибувають "швидка" й міліція. Доки медики шпиталюють пасажирів, даївці констатують: у ДТП винна вантажівка.

Юрій Сулачов, керівник відділу УМВС України в Полтавській області:

- Водій не впорався з кернуванням, здійснив зіткнення з автобусом, який рухався в напрямку міста Пирятин.

Чому водій багатотонника виїхав на смугу зустрічного руху - не знають і свідки трагедії.

Свідок:

- Я їхав попереду - позаду десь я почув удар. Подивився в дзеркало - побачив аварію.

Удар був такої сили, що кабіна вантажівки зім'ялася. Водій фури загинув. Тепер щоб дістати його тіло, машину й автобус потрібно розчепити, обидві кабіни буквально переплелися.

Водій вантажівки - це єдина жертва аварії. Усі пасажири автобуса й навіть його кермувальник - хоч із травмами, але вціліли.

Постраждала:

- І він прямо перед нашим автобусом отак взяв - і виїхав.

Ця жінка сиділа просто за водієм. У неї переламані ніс і рука. У лікарні - всі 20-ро пасажирів автобуса. Згадують: такого віражу від вантажівки не очікував ніхто.

Постраждала:

- Я за дорогою не дивилася, я дивилася у вікно, а тоді чую - хтось в автобусі кричить: "Куда ти преш?" І як вже усе це сталося, як закричала, як глянула - то оці всі сідання поперекидались, і начала летіть у передок.

Чому вантажівка виїхала на смугу зустрічного руху - за кілька годин з’ясували міліціянти. Водій машини помер ще до аварії.

Анатолій Соловей, заступник керівника УДАІ в Полтавській області:

- Ймовірно, попередня причина смерті - це серцевий напад у водія до зіткнення з автобуса. Це є однією з головних версій ДТП. Наразі триває додаткова перевірка щодо інших версій скоєння ДТП.